Potrivit anchetatorilor, care au reluat activitatea zilnică din ziua accidentului domestic, soprana a mers la părinții ei, în zona Moara de vânt, unde a servit masa și a băut un pahar și jumătate cu vin. Ulterior, deși se spune că avea un venit frumos, soprana circula cu un microbuz particular de transport persoane, Maria Macsim Nicoară a plecat spre comuna Aroneanu, la o mătușă, unde nu a stat prea mult, și unde nu a consumat alcool.

După alte zece ore de când a ajuns acasă, mezzosoprana era internată la Clinica de Neurochirurgie din Iași, cu o alcoolemie de 0,4 alcool în sânge. Curba de descreștere a alcoolului indică, șocant, că soprana avea o alcoolemie cuprinsă între 1.4 și 1.9 grame alcool în sânge, ceea ce înseamnă deja foarte mult.

Dincolo de aspectul alcoolemiei, apropiații artistei spun că avea o relație tensionată cu soțul ei. „Ei nu mai aveau relații de mult timp. El îi vorbea urât, o umilea… Nu mai ieșeau împreună nicăieri…

Practic, ea mergea la muncă, iar când se întorcea acasă, trebuia să facă tot, de la cap la coadă. Toți știau de relația lui Codrin (soțul sopranei ar fi avut o relație cu o vânzătoare de la un magazin din apropiere – potrivit BZC.ro). Maria a vorbit cu familia despre asta. Voia să încheie tot cu el, dar nu a mai avut timp”, a mai completat aceeași persoană.

PAGINA ANTERIOARA