Editura Evenimentul si Capital

UCIGAȘUL studentei JAPONEZE Yurika Masumo a omorât la fel ca PRIMUL ASASIN DIN LUME condamnat pe baza ADN-ului

14-08/clipboard01_48-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 3220 Vizualizari

La doi ani de la înfiorătoarea crimă care a oripilat întreaga lume, „Evenimentul zilei” vă dezvăluie asemănarea izbitoare dintre cazul criminalului în serie român și cel al britanicului Colin Pitchfork. Acum 27 de ani, englezul a violat, sugrumat și ucis două fete și a primit aceeași sentință ca ilfoveanul care a curmat viața studentei Yurika Masumo: închisoare pe viață.

În urmă cu doi ani, o crimă teribilă care a avut loc în România a înfiorat întreaga lume. Tânăra studentă japoneză Yurika Masumo, de 20 de ani, venită, pe 15 august 2012, pentru prima oară în România, era violată și ucisă de un recidivist, Nicolae Vlad, la puțin timp după aterizarea pe Aeroportul „Henri Coandă”, din Otopeni, județul Ilfov.

Șefa Laboratorului de Genetică al Institutului Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”, dr. Ligia Bărbării, a explicat reporterilor „Evenimentului zilei” că asasinul român a ucis în același mod cu celebrul Colin Pitchfork, primul criminal în serie din lume dovedit cu ajutorul amprentei genetice ADN, în anul 1987.

Cazul britanicului a revoluţionat lumea criminalisticii. De 27 de ani încoace, anchetatori din toată lumea au reuşit să rezolve crime neelucidate, să scoată nevinovaţi din puşcărie ori să prindă violatori aflaţi în libertate.

Asemănarea izbitoare între crimele românului și cele ale englezului este predată, ca studiu de caz, studenților la medicină și legiștilor care se perfecționează la INML.

Descoperirea care a revoluționat știința

Criminali precum Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze Yurika Masumo, au ajuns după gratii după ce testul ADN au confirmat că ei sunt autorii. Şefa Laboratorului de Genetică al INML „Mina Minovici”, de care depinde soarta a mii de români, doctorul Ligia Bărbării (foto), a dezvăluit pentru EVZ că descoperitorul amprentelor genetice, Alec Jeffreys de la Universitatea din Leicester, a primit premiul Nobel, în urma studiului unui caz asemănător cu cel al lui Vlad Nicolae.

„La sfârşitul anilor '80, Sir Alec Jeffreys, descoperitorul amprentelor genetice, rezolva în faţa justiţiei britanice, în mod spectaculos, un caz de omor. Munca de pionerat în aplicarea tehnicilor ADN în justiţie i-a adus acestuia premiul Nobel şi a fost înnobilat cu titlul de Sir pentru serviciile aduse justiţiei britanice”, a explicat specialistul INML..

Asemănări uimitoare: viol și strangulare

Astfel, în 1987 a fost rezolvat primul caz de omor din lume pe baza amprentelor genetice. Cel incriminat, Colin Pitchfork, un brutar în vârstă de 30 de ani, a fost dovedit ca fiind autorul unui dublu asasinat. Coincidenţa face ca şi Vlad Nicolae să fie incriminat tot pentru două crime. Modul în care a ucis britanicul este, iarăși, aproape identic cu cel al lui Vlad: viol urmat de strangularea victimelor.

Fapta comisă de tânărul de 26 de ani, din comuna Baloteşti, judeţul Ilfov, a fost confirmată de testele ADN. Ilfoveanul a violat și ucis două femei - tânăra japoneză și o bătrână din Balotești. De asemenea, el a violat şi a tâlhărit alte patru femei în vârstă.

Britanicul Colin Pitchfork a ucis două eleve în micul oraş Narborough, din comitatul Leicestershire, în anii 1983 și 1986. Atât criminalul român cât și cel englez au fost condamnați la închisoare pe viață.

Britanicii au arestat un nevinovat

În 1983, Lynda Mann (15 ani) a fost violată și ucisă într-o lizieră de la marginea oraşului Narborough la fel cum a fost descoperită studenta japoneză, omorâtă de Nicolae Vlad, lângă Otopeni. În anul 1986, Zori Ashworth, tot de 15 ani, a fost găsită strangulată și agresată sexual, tot într-o pădure de lângă Narborough. Polițiștii britanici erau convinși că același agresor a comis ambele crime.

Probele de material seminal recuperat din corpul primei victime au arătat că atacatorul ei a avut același tip de sânge ca ucigașul celei de a doua. Principalul suspect a fost un tânăr de 17 ani, localnic. Richard Buckland, labil psihic, a dezvăluit detalii neştiute anterior despre corpul lui Zori Ashworth. În plus, sub presiunea unui interogatoriu, el a spus că ar fi omorât-o pe Zori, dar a negat primul asasinat, cel al Lyndei Mann.

Maine e MARE SARBATOARE! Ureaza-le LA MULTI ANI celor dragi!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI