Evenimentul Zilei > Social > Cazul fetiței de 6 ani din Vaslui trimisă la cerșit pe ger, anchetat de Protecția Copilului
Cazul fetiței de 6 ani din Vaslui trimisă la cerșit pe ger, anchetat de Protecția Copilului

Cazul fetiței de 6 ani din Vaslui trimisă la cerșit pe ger, anchetat de Protecția Copilului

După ce pe internat a circulat o fotografie cu o fetiță pusă să cerșească pe un ger năpraznic, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui s-a autosesizat și a demarat o anchetă.

Instituţia s-a autosesizat în acest caz, după ce pe internet au apărut fotografii cu respectiva fetiţă în timp ce se afla la cerşit în faţa unui magazin din municipiul Vaslui, chiar în zilele cât judeţul s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de ger. Fetița însă a fost lăsată deocamdată în grija familiei!

„Cazul va fi monitorizat în continuare de specialiştii instituţiei noastre. Situaţia familiei din care provine fetiţa era în atenţia Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Vaslui. Pentru moment, s-a luat decizia ca fetiţa să rămână în continuare în familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Autoritățile au luat această decizie deși știu că nu este pentru prima dată când fetiţa a fost trimisă la cerşit. Au deschis însă dosar penal pe numele părinților micuței.

„În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exploatarea cerşetoriei, fiind întocmit dosar penal”, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Silvia Manta.