Cazul Cioacă nu e singular: Criminali condamnaţi deşi NU s-au mai găsit cadavrele | FOTO

Cazul Cioacă nu e singular: Criminali condamnaţi deşi NU s-au mai găsit cadavrele | FOTO

Cristian Cioacă a fos condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare şi 380.0000 de euro daune morale, pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Magistraţii piteşteni s-au pronunţat, astăzi, definitiv în acest dosar, schimbând încadrarea juridică a faptei din "omor" în "lovituri cauzatoare de moarte". Cazul lui Cioacă nu este singular, până acum au mai fost criminali condamnaţi fără a se găsi cadavrul victimei.

Toma Gheorghe, un criminal în serie din Arad, a fost condamnat pentru două crime fără cadavru. El şi-a ucis fiica şi concubina, apoi le-a tranşat şi le-a aruncat într-un canal. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru că în 2003 a înjunghiat mortal un italian. Dosarul celorlalte două crime era o misiune aproape imposibilă: faptele se petrecuseră în urmă cu 15 şi, respectiv, 14 ani. Nu exista cadavru, nici martori sau arma crimei. Doar recunoaşterea faptei, care a fost susţinută de probele pe care anchetatorii au reuşit să le găsească. 

Bocskai Zsolt şi soţia lui, Tunde, din Sărmaş, judeţul Harghita, au fost condamnaşi la 23 de ani de închisoare pentru că şi-au ucis fetiţa. Crima a avut loc în 16 decembrie 2006, după cum au povestit la reconstituire, Szolt s-a repezit la copilă şi i-a dat două palme în cap pentru că plângea. Copila s-a dezechilibrat şi a căzut cu faţa în jos, pe linoleum. Au ţinut cadavrul în casă cinci zile, apoi l-au acoperit cu slănină de porc şi l-au ars. Crima a fost descoperită după un an şi jumătate. 

Romeo Nicolae Chelaru un fost lucrător la Oficiului Poştal Cugir, la ucis pe Cornel Picu, un cămătar sentimental, pentru 500 de dolari. În 9 iulie 2001, criminalul, după ce a secţionat cadavrul, a dus resturile pe câmp şi le-a ars. Cenuşa, pe care a aruncat-o în râu. Poliţiştii au ajuns la el chiar în ziua în care a fost reclamată dispariţia, pe 12 iulie, însă fostul poştaş a negat că ar avea vreo vină. La 29 octombrie 2001, el e reţinut şi apoi arestat preventiv pentru delapidare, fals în înscrisuri şi uz de fals. La 10 noiembrie, Chelaru, cel despre care vecinii povesteau că mergea aproape în fiecare duminică la biserica din zonă, se spovedeşte organelor de anchetă. O face în prezenţa “unor martori asistenţi cărora inculpatul le-a făcut cunoscut că recunoaşterea a fost făcută din proprie iniţiativă şi nu ca urmare a constrângerii”, se precizează în rechizitoriu.În februarie 2002, Chelaru Nicolae Romeo este trimis în judecată sub acuzaţiile de omor calificat, tâlhărie, profanare de cadavre, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune. În iunie 2002 Tribunalul Alba îl condamnă la 19 ani de închisoare. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Iosif Cimpoieriu, zis “Armăsaru”, un lucrător la salubritate din Făgăraş, a violat şi ucis o fetiţă de 9 ani. În 3 octombrie 1994, criminalul a ştrangulat-o după ce un musafir i-a refuzat oferta de a se "servi", pentru ca micuţa să nu spună că a fost violată şi el să "înfunde puscăria". Copila din vecini venise să împrumute nişte zahăr şi a sfârşit îndesată într-un sac de rafie şi aruncată în Olt. Se numea Veronica Maria Florea, iar cadavrul ei n-a fost găsit niciodată. Cu o semi-recunoaştere a faptei, declaraţii de martori şi câteva urme de sânge despre care nu s-a putut stabili dacă e sau nu al victimei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov trimite dosarul în instanţă. Iosif Cimpoieriu la 18 ani de închisoare, iar Ioan Năftăilă a primit 2 ani. 

N. Marin, din comuna Timişeşti, judeţul Neamţ şi-a ucis tatăl, Ciurcă Pavel, după ce au băut împreună. Şi-a pus fratele de 11 ani să numere până la 300, iar el a stat cu piciorul pe gâtul victimei. Se întâmpla în 27 noiembrie 1990, iar după crimă a dus cadavrul pe malul Ozanei, i-a dat foc şi l-a îngropat. Criminalul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. În octombrie 2004, N. Marin a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Gherla.

Iosif Veverca era maior în cadrul serviciului judiciar al Miliţiei judeţului Timiş când l-a ucis pe Ianoş Paris, un tânăr care abia împlinise 18 ani. În seara zilei de 18 decembrie 1989, băiatul se afla, într-un grup de manifestanţi, pe Calea Girocului. A fost împuşcat mortal în gât. Părinţii lui n-au avut pe cine îngropa. Iosif Veverca, cel care l-a ucis, a fost printre participanţii la operaţiunea Crematoriul “Cenuşa”. 40 de cadavre neidentificate au fost ridicate în noaptea de 18/19 decembrie 1989 din morga Spitalului judeţean Timiş, încărcate într-o autoizotermă şi duse la Crematoriul “Cenuşa” din Bucureşti, unde au fost arse. Cenuşa rămasă a fost pusă apoi în patru pubele de gunoi şi aruncată într-o gură de canal de pe raza comunei Popeşti – Leordeni. Veverca a fost arestat în 24 decembrie 1989, iar la 15 martie 1993 a fost pus în libertate. A fost reîncarcerat după decizia definitivă a Curţii Supreme de Justiţie din 6 iunie 1997. La 23 decembrie 2003, Veverca a fost graţiat, printr-un decret prezidenţial semnat de Ion Iliescu.