Evenimentul Zilei > Justitie > Caz grav la Judecătoria Dej. Judecătorul a întârziat la serviciu, acuzatul de viol a fost pus în libertate. Infractorul a fost prins
Caz grav la Judecătoria Dej. Judecătorul a întârziat la serviciu, acuzatul de viol a fost pus în libertate. Infractorul a fost prins

Caz grav la Judecătoria Dej. Judecătorul a întârziat la serviciu, acuzatul de viol a fost pus în libertate. Infractorul a fost prins

La Judecătoria Dej trebuia să se judece procesul în care un bărbat în vârstă de 44 de ani, acuzat de comiterea infracțiunii de viol, trebuia arestat. Doar că judecătorul a lipsit, așa că împricinatul a scăpat.

UPDATE: Bărbatul acuzat de viol a fost prins de polițiști, astăzi, conform Digi 24.

Cazul în sine arată degradarea actului de justiție, în special la instanțele mai mici sau de rang inferior, acolo unde disciplina și administrarea dosarelor lasă mult de dorit.

Alin Paul Moldovan este acuzat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej de comiterea unei fapte de viol, drept pentru care procurorul de caz a solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Solicitarea trebuia să se judece în cursul zilei de miercuri, atunci când a fost emisă și ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Conform registrelor instanței de la Dej, ordonanța a fost emisă, miercuri, 1 februarie 2023, la ora 13.

Însă, mai spun sursele noastre, de la Judecătoria Dej a fost transmis faptul că nu se poate judeca cererea de arestare pentru data de 1 februarie 2023, fiind acordat un termen pentru data de 2 februarie 2023, „în termen util. Adică ora 9 dimineața”.

Judecătoarea nu a venit la serviciu

Joi, 2 februarie 2023, la prima oră a dimineții nu s-a întâmplat nimic. Când procurorul s-a interesat la Judecătoria Dej, la ce oră este fixată judecarea cererii de arestare, și i s-a transmis că nu se știe deoarece ”judecătorul nu a ajuns la muncă”.

Cererea trebuia judecată de judecătoarea Candida Mărginean (foto). Cronologia cazului merge și mai departe.

La ora 13, Poliția Dej îl eliberează pe bărbatul acuzat de viol, pe motiv că a expirat ordonanța de reținere.

În jurul orei 14, la Judecătoria Dej a început și procesul prin care s-a judecat cererea de arestare. Ulterior, la ora 16.00 a fost emis și mandatul de arestare, conform portalului instanțelor de judecată.

Acuzatul a dispărut

Alin Moldovan a plecat de la Poliția Dej și dus a fost. Când a fost căutat de oamenii legi pentru a-l încarcera, acesta nu a mai fost de găsit.

El este acuzat că a intrat în casă, peste o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Cășeiu, pe care a bătut-o și apoi a violat-o.

Poliția Cluj ne-a transmis că bărbatul este căutat în continuare. La Curtea de Apel Cluj se așteaptă întoarcerea judecătoarei Dana Gârbovan pentru putea fi dispuse verificări, ne-au transmis surse oficiale.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: