Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Către domnii liberali din opoziţie!
Către domnii liberali din opoziţie!

Către domnii liberali din opoziţie!

Am urmărit în zilele din urmă felul în care se plasează liberalii şi Băsescu însuşi la antibăsism, şi am constatat că îşi pun cu toţii beţe în roate pentru viitoarea luptă de la alegerile prezidenţiale.

Ludovic Orban, la o emisiune cu unul dintre obsedaţii luptei împotriva "dictatorului", l-am numit pe Rareş Bogdan, se dădea în stambe retorice, unele "pe bune", altele aiurea. Spre exemplu, având alături credibilitatea de partid a faptului că a fost pe vremea euforiei liberale de tip USD, un soi de Gică-contra, acum domnul Ludovic nu-şi poate reprima fostele obsesii împotriva dictatorului şi ne aminteşte despre anii când halucinantul domn Tăriceanu făcea tot ce se poate pentru a rupe alianţa dreptei şi a a se oferi pe tavă pesedismului ca zilele trecute.
Ce ne aminteşte nouă retorica domnului Orban, nouă ăstora care nu suferim de boala asta grea a anti-băsismului: păi, îi spun eu domnului Orban, ne aduce aminte de toat cele, de ipocrizia acelor ani, de lipsa de bărbăţie a lui Călin când cu declanşarea alegerilor anticipate care ne-ar fi dus mai departe pe calea reformelor promise în 2004. Ne aduce aminte de duplicitatea parlamentară de după spargerea alianţei dreptei în numele aceloraşi egosime penibile de partid pe care noi ăstia, necontaminaţi de boala dictatorului, ne-a fost greu să o înţelegem. Tot aşa cum ne-a fost greu să pricepem, dincolo de larma retorică, motivele care au dat temei constituţional celor două suspendări istorice ale aceluiaşi duşman istoric.
Domnule Ludovic Orban, dacă vrei să câştigi ceva, acum în opoziţie de la noi, ăştia de dincolo de ţarcul vostru strâmt al alegătorilor de partid, fie ei pedelişti sau penelişti, fă bine şi luminează-ne ce dictatură a pus la cale mult suduitul dictator. Aş fi vrut măcar o jumătate de oră să vă fi auzit, pe ăştia cu dictatorul, spunându-i lui nea Nicu, ştiţi voi care, acela de la Scorniceşti, ceva asemănător să vedeţi cum v-ar fi luat "regimul" la întrebări. Aşadar, dacă ne vreţi şi pe noi alături, daţi-ne un semn şi nouă că aţi învăţat ceva din vremea politicilor lui Tăriceanu, domnul ăsta care v-a trădat cu tot cu doctrină. Acum, ca şi atunci, în 2006! Aşadar, lăsaţi-o mai moale dacă vreţi să-l înfrângeţi pe Victor Viorel! Dacă nu vă resetaţi, vorba neamţului, veţi continua să faceţi jocul din opoziţie al primului plagiator al ţării şi ai slujbaşilor domniei sale de la Antena 3.
E vremea să ne cereţi iertare! Nu dictatorului vostru, că are destule şi el de iertat, ci nouă, ăstora care ne uităm la voi, proeuropenii huliţi că ne închinăma la Înalta Poartă, nouă ăstora care ne-am dorit în toată vremea asta stat de drept, ăştia care am crezut tot timpul că justiţia trebuie să fie independentă, ăştia de la care vreţi acum votul şi pe care ne-aţi probozit tot timpul că am îndrăznit să spunem că în 2012 aţi pus la cale o lovitură de stat parlamentară. Repet, ca să auziţi cu toţii domnilor liberali din opoziţie: puci parlamentar, domnilor, nu unul cu tancurile, ci cu legi ivite peste noapte în Parlamentul ţării. E clar? Ziceţi, să audă urechile noastre că aţi pus la cale prostia gândită de unul dintre cei mai ageamii şi imposibili oameni politici ai ţării, domnul acela de la Grivco. Spuneţi cu ochii plecaţi că el a gândit cum să fie puciul parlamentar, că el şi câţiva foşti securişti au pus la cale calendarul, paşii, strategiile! Spuneţi asta, dacă vreţi votul nostru.
Spuneţi tot, şi lăsaţi-o mai moale cu antibăsismul. Ştim noi mai bine decât dumneavoastră limitele preşedintelui: vorbirea impulsivă, scena aceea proastă cu "adio PDL" la care s-ar putea să revină, iubirea mareşalului Antonescu declarată la "una mică" cu domnul Ion Cristoiu, ura fără rost faţă de familia regală. Are şi Băsescu destule, dar nu cât domniile voastre. Reformele acelea din 2004 erau de făcut, domnilor liberali din opoziţie. Constituţia ar fi fost bine să fie altfel. Regionalizarea, ca modernizare şi reducere a birocraţiei, era şi ea de făcut! Sănătatea, domnule cu gură mare Nicolaescu, trebuia şi ea reformată.
Spuneţi-ne să vă auzim cu urechile noastre: "scumpi alegători de dincolo de USL, iertare că v-am socotit proşti ca pe ăia de primesc găleţi de la partid, pe cei care dau buzna la mitititeii lui Vaghelie, iertare că am crezut că se poate cu Bănicioiu, că se poate cu tata socru, că se poate cu Mazăre, că merge să stăm la masă cu Oprişan, cu familia Cosma, cu domnul Bunea Stancu. Am crezut că merită să o înjurăm de dimineaţa până seara pe Monica Macovei, că putem duce jihadul până la capăt împotriva DNA, a lui Kovesi, a lui Daniel Morar. Am crezut că putem să trăim laolaltă cu Chiţoiu, cu mamae Câmpeanu, cu doamna antijustiţiară Norica Nicolai. Am crezut degeaba în Ruşanu, în Radu Stroe, în halucinantul nostru domn Călin. Am fost naivi şi nu interesaţi de ciolane".
Spuneţi măcar că aţi fost naivi, măcar atât, şi lăsaţi istoria să-l judece pe dictatorul dumneavoastră de serviciu Traian Băsescu. Dacă nu veţi face toate astea, tare mi-e frică de faptul că vă veţi buluci tot la fostul electorat USL, fără să mai ajungeţi la el. Locul este ocupat de Bunea, de Victor Ponta, de Ilie Sârbu. Nu aveţi loc acolo! Vorba neamţului domniilor voastre: e vremea resetării!
Citiţi alte editoriale de Daniel Vighi, în proiectul VOCILE DREPTEI:

  • Mitul fondator al USL
  • Lecția de la bordel: obligație națională
  • Iluzia eliberării de Traian Băsescu
  • Ilie Sârbu şi bănăţenii din gara Timişoarei
  • Le vom mânca din palmă dolarii

Detalii despre proiectul VOCILE DREPTEI:

  • VOCILE DREPTEI: Un nou pol de opinii şi dezbateri pe evz.ro

În fiecare zi veţi avea ocazia să vă întâlniţi, pe evz.ro, cu autori cunoscuţi care vor explica, promova şi dezbate un set de idei care poate să stea la baza unei noi viziuni pentru viitorul României.
Opiniile pe care le veţi regăsi şi comenta în rubrica „VOCILE DREPTEI”, sunt menite să creeze publicului larg o imagine cât mai clară asupra prezentului, o înţelegere mai bună a trecutului şi o perspectivă pentru viitor.
Urmăriți aici TOATE editorialele și dezbaterile din proiectul VOCILE DREPTEI!