Evenimentul Zilei > Social > Catedrala Mântuirii Neamului prinde culoare. Românii, chemați să doneze pentru pictură
Catedrala Mântuirii Neamului prinde culoare. Românii, chemați să doneze pentru pictură

Catedrala Mântuirii Neamului prinde culoare. Românii, chemați să doneze pentru pictură

Patriarhul Daniel a anunțat, duminică, lansarea site-ului Pictamcatedrala.ro. Este o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale, una dintre cele mai mari biserici din lume.

Catedrala Mântuirii Neamului prinde culoare. La finalul predicii din Duminica Ortodoxiei, Patriarhul BOR a făcut un anunț important, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Patriarhul Daniel: „Suntem contemporani cu o lucrare mare”

„Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă. Va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român. Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică. Dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului.

Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii”, a afirmat Patriarhul la finalul predicii.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are hramurile Învierea Domnului, Maica Domnului Prodromiţa şi Sfântul Ioan Gură de Aur. Slujba de sfințire a catedralei a avut loc pe 25 noiembrie 2018. A fost oficiată de Patriarhul Daniel și de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului.

Românii vor putea dona pentru un sfânt sau o porțiune de lucrare bisericească

Noul site Pictamcatedrala.ro descrie lucrările deja realizate şi modalităţi de sprijin pentru continuarea proiectului de pictură a edificiului. Site-ul conţine ştiri despre stadiul lucrărilor, fotografii şi filmări din activitatea atelierului în care se pregătesc icoanele în mozaic înainte de montarea la catedrală. O rubrică aparte se referă la posibilitatea de a dona online.

Coordonatorul lucrărilor de pictură, Daniel Codrescu, a declarat la Trinitas TV că site-ul a fost gândit să ajute oamenii care vor să participe efectiv prin donaţii. Un alt scop este „susţinerea morală a proiectului, prin construirea unei comunităţi în jurul acestei catedrale (…) Vom avea pe viitor şi un proiect general, în care oamenii să poată accesa, spre exemplu, un sfânt pentru care vor să doneze. Sau o porţiune din ansamblul care a rămas disponibil pentru donare”, a mai adăugat Daniel Codrescu, conform Basilica.

Sursa foto: www.pictamcatedrala.ro

Citește și Catedrala Mântuirii Neamului, un proiect grandios. Cifrele impresionante ale lăcașului de cult