Evenimentul Zilei > Economie > Câte firme din România sunt deţinute de femei
Câte firme din România sunt deţinute de femei

Câte firme din România sunt deţinute de femei

Cine spune că femeile nu au spirit antreprenorial se înşală. Aproape una din trei companii are ca acţionar majoritar o femeie, iar dacă vorbim de o cotă mai mică de acţiuni sau de PFA-uri, numărul femeilor implicate în afaceri creşte.

„Peste o treime din antreprenoriatul românesc este de gen feminin. Nu sunt puține femeile antreprenor. Sunt peste 245.000 de firme din România care sunt conduse de femei. Aceste povești de afaceri se termină prin crearea de noi locuri de muncă, nu puține — peste 740.000”, a declarat ieri Andreea Paul, cu ocazia lansării cărţii „Forţa economică a femeii”, pe care a coordonat-o.

Evenimentul a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie a României. Potrivit autoarei, „Forţa economică a femeii” propune o analiză a practicilor internaționale pentru susținerea antreprenoriatului feminin şi, totodată, vine în completarea primului volum publicat în urmă cu 5 ani, intitulat „Forța politică a femeilor”.

Viziunea Guvernului: Producţie românească, cu femei manager

„Începem să vorbim de ceva vreme la Guvern despre o strategie economică. Ne propunem o viziune economică despre direcţia în care trebuie să meargă România și această viziune are ca punct central producția românească, o producție cu femei antreprenor, cu femei manager'”, a spus vicepremierul Costin Borc, în cadrul evenimentului.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, consideră că procentul de creştere economică înregistrat de România se datorează şi antreprenoriatului feminin.

 „Categoric, femeile antreprenor reprezintă un pol important în România. Vorbim de 776.000 de societăți înregistrate la Registrul Comerțului și avem 217.400 de societăți active unde acționarul majoritar este o femeie”, a punctat Daraban. 
 
La eveniment au fost, de asemenea, prezenţi ministrul Finanțelor, Anca Dragu, şi consilierul prezidențial Dan Mihalache.

În Romania, peste 600.000 de femei sunt implicate într-o firmă sau deţin un PFA. Cele mai multe românce au buticuri (comerţ) şi service-uri auto, potrivit datelor oferite de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: