Evenimentul Zilei > Actualitate > Câte amenzi au dat poliţiştii în 24 de ore? Sumă de ordinul milioanelor în prim-plan
Câte amenzi au dat poliţiştii în 24 de ore? Sumă de ordinul milioanelor în prim-plan

Câte amenzi au dat poliţiştii în 24 de ore? Sumă de ordinul milioanelor în prim-plan

În contextul măsurilor pentru limitarea cazurilor de Covid.19, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne (MAI), Monica Dajbog, a vorbit recent, la Radio România Actualităţi, despre câte amenzi au dat poliţiştii celor care au încălcat legea în ultimele 24 de ore şi câte milioane de lei înseamnă acestea.

Reprezentanta MAI a comunicat că poliţiştii continuă să verifice modul în care se respectă măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus, context în care au fost verificate aproape 4.500 de unităţi de alimentaţie publică. Printre acestea, numeroase restaurante, terase și fast food-uri. În acest context, oamenii legii au dat numeroase amenzi.

Astfel, în doar 24 de ore au fost controlate în total peste 12.000 de obiective de interes şi aproape 100.000 de persoane. „S-au aplicat 6.535 de sancţiuni contravenţioanle, în valoare de 9,3 milioane de lei. 5.446 de sancţiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea”, a spus Monica Dajbog.

Au fost şi 1.000 de amenzi de circulaţie

Poliţist în acţiune.

„Din totalul de sancţiuni contravenţionale, aproximativ 1.000 au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie. De asemenea, s-au întocmit 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a completat Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne (MAI). Altfel, din rândul medicilor a fost lansat un nou mesaj pentru populaţie cu privire la ce ar trebui să facă în acest context pandemic.

Medicii reamintesc faptul că ambulanța sau echipajele SMURD nu trebuie să fie solicitate de populaţie pentru probleme medicale ușoare. Recomandarea vine în contextul în care cazurile grave au prioritate mai ales în această pandemie de coronavirus.

În plus, autoritățile medicale le cer medicilor de familie să se implice mai mult în gestionarea cazurilor ușoare de Covid-19. Altfel s-ar evita blocarea serviciilor de urgență în perioada acestor Sărbători.

În Sălaj scad cazurile de Covid-19

„Vestea bună este că în Sălaj numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, iar cei mai mulți au înțeles că respectarea normelor sanitare este esențială pentru a ține boala sub control. În preajma sărbătorilor de iarnă, populația este îndemnată să nu lase garda jos, pentru că măsurile trebuie respectate în continuare nu doar pentru a evita noul coronavirus (Covid-19), ci și pentru prevenirea afecțiunilor de sezon.

În plus, este nevoie și de implicarea medicilor de familie pentru a reduce din presiunea pe serviciile de urgență, mai ales în această perioadă, când apar și alte probleme de sănătate pe fondul consumului exagerat de alimente sau chiar alcool”, a transmis corespondentul RRA din Sălaj, Adrian Lungu.

Transcript realizat de Rador

sursa foto