Evenimentul Zilei > Politica > Cataramă, cu Codul Etic la tribunal
Cataramă, cu Codul Etic la tribunal

Cataramă, cu Codul Etic la tribunal

Viorel Cataramă (foto) a depus o cerere la Tribunalul Bucureşti prin care solicită instanţei anularea mai multor articole din Codul Etic şi din Statutul PNL care ar încălca prevederile constituţionale, deoarece îngrădesc dreptul la liberă exprimare, stipulat în Legea fundamentală.

„Am cerut asta deoarece este inadmisibil să fii cenzurat și să ți se impună limite de exprimare în spațiul public. Este dreptul meu să spun ceea ce cred, fără ca asta să atragă consecințe. Așa cum mi s-a întâmplat mie”, a declarat Cataramă pentru „Evenimentul zilei”.

Liberalul a mai precizat că de când Comisia de arbitraj PNL Bucureşti a stabilit că decizia de excludere a lui din partid este este nulă nu a discutat cu Ludovic Orban, dar s-a consultat cu unii dintre membri Bex, cei care nu au votat împotriva lui.

Viorel Cataramă a mai spus că până la sfârșitul lunii va depune plângere penală împotriva lui Ludovic Orban și a încă 15 liberali care au încercat să-l excludă din partid, dar au și falsificat rezultatul votului din 11 martie, când s-a făcut nominalizarea viitorului prim-ministru propus de PNL.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.