Cât de periculoasă e racheta care dă frisoane Statelor Unite. Sunt americanii o țintă vie?

Cât de periculoasă e racheta care dă frisoane Statelor Unite. Sunt americanii o țintă vie?

Îngrijorare stârnită de „jucăria” celui care continuă dictatura dinastiei.

Coreea de Nord continuă să investească masiv în procesul de înarmare și sub conducerea lui Kim Jong-un, cel care continuă astfel tradiția începută de bunicul său, Kim Ir-seen, și tatăl său, Kim Jong-il. Ultima demonstrație de forță s-a produs cu ocazia paradei militare care a marcat 75 de ani de când țara este condusă dictatorial de dinastia Kim.

Nord-coreenii au etalat o rachetă balistică gigantică, așezată pe un transportor cu 11 osii. Specialiștii militari se întreabă deja despre ce forță are această armă, despre care se crede că ar putea să aibă o rază de acțiune intercontinentală. Prima țară vizată în cazul unui conflict de porporții? Bineînțeles, Statele Unite ale Americii, rivalul de tradiție al regimului de la Phenian.

Donald Trump s-a lăudat că lumea nu trebuie să se mai simtă amenințată de Coreea de Nord, țară ce nu mai reprezintă o amenințare nucleară pentru SUA. Dar producerea acestei rachete demonstrează că grijile și tensiunile sunt în stare latentă, conform nationalinterest.org. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Au eșuat negocierile de dezarmare?

Este foarte clar că regimul de la Phenian nu are intenții pacifiste, nu lasă garda jos și nu plănuiește să-și reducă programul de înarmare nucleară, conform sursei citate. „Poate că Trump crede că între el și Kim există o relație de dragoste, dar dragostea nu este împărtășită și de Kim”, mai menționează siteul respectiv. Analiștii nu cred că există vreun argument care să-l determine pe dictatorul din Coreea de Nord să renunțe la planurile sale, pentru a se dezarma nuclear. Așa că marea „pasiune” a familiei Kim a devenit un obiectiv primordial.

Unii specialiști sunt de părere că această rachetă „Goliat” ar putea să lovească în orice zonă din SUA. Dovadă că negocierile de pace dintre cele două țări ori sunt în impas, ori au eșuat. Până în prezent, Coreea de Nord a testat două rachete balistice intercontinentale: Hwasong-14 și Hwasong-15.

Până acum, noua jucărie a lui Kim nu a fost testată, dar se știe că ea are două trepte și funcționează cu combustibil lichid. Temerea este că o astfel de rachetă, care ar putea fi cu focoase multiple, ar pune mari probleme de apărare SUA.