Evenimentul Zilei > Economie > Cât costă o zi pe litoralul românesc? Cu asemenea bani pleci la Ibiza!
Cât costă o zi pe litoralul românesc? Cu asemenea bani pleci la Ibiza!

Cât costă o zi pe litoralul românesc? Cu asemenea bani pleci la Ibiza!

Patronii de mici afaceri sau restaurante au crescut prețurile la începutul sezonului estival.

Epidemia de coronavirus nu -i împiedică pe români să ia cu asalt la sfârșit de săptămâna litoralul românesc. Acest lucru deși numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 nu scade sub 1.000. Astfel, zilnic, zeci de mii de turiști merg zilnic la mare ca să se distreze.

Prețurile au explodat pe litoral

Deoarece perioada pandemiei a reprezentat un sezon mort pentru patronii de mici afaceri sau restaurante, începutul sezonului estival i-a făcut pe aceștia să crească prețurile. Astfel că turiștii sunt nevoiți să scoată bani grei din buzunare când vin la mare.

Mamaia este considerată stațiunea de fițe a litoralului românesc. Acest lucru din cauza prețurilor enorme. Un alt motiv îl reprezintă și serviciile de calitate superioară oferite turiștilor.

Costinești rivalizează la prețuri cu Mamaia

În mod paradoxal, și în stațiunea preferată a tinerilor, Costinești, prețurile sunt foarte mari.Cazarea costă mai mult față de anii trecuți, mâncarea s-a scumpit de asemenea, suvernirurile la fel, cluburile practică prețuri mari în timp ce prețul micilor gustări de pe plajă aproape s-a dublat.

Pentru cine alege să petreacă câteva zile la Costinești, trebuie să știe că prețul unei cafele costă între 5 și 25 lei, acest lucru depinzând de locația de unde este cumpărată precum și de calitatea cafelei, dacă dorim sau nu o cafea cu arome sau frappe. Dacă dorim să luăm micul dejun, chiar și la „împinge tava”, trebuie să plătim cel puțin 20 de lei.

Pe plajă, un suc costă între 7 și 10 lei, o înghețată poate fi cumpărată cu aceeași bani. Iar dacă vrem să luăm prânzul sau cina, aceasta costă, pentru o singură persoană, chiar și 150 de lei.

Prețul unui șezlong variază. Astfel, în timpul săptămânii închirierea acestuia costă între 35-45 de lei, în timp ce în weekend, prețul acestuia poate ajunge chiar și la 60 lei. Acest lucru în funcție de plaja aleasă. Practic, pentru o zi de plajă în Costinești, este nevoie să plătim între 300-400 de leii, dacă dorim să avem 3 mese pe zi, dar și să servim diferite gustări, potrivit cancan.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.