Iar pentru a te putea bucura de toate aspectele ce țin de curățenia din preajma locuinței tale, tehnologia îți vine în ajutor. Muncile manuale de întreținere a spațiilor verzi  și nu numai, au fost înlocuite cu cele automatizate, la care contribuie o serie de ustensile pe măsură. De exemplu, nu mai trebuie să-ți tunzi iarba fir cu fir, când poți avea la îndemână o mașină de tuns iarba profesională ( electrica de tuns iarba sau masina de tuns iarba pe benzină). Dacă și tu te gândești să investești într-o astfel de maşina pentru tuns gazonul, își vom prezenta în cele ce urmează ce avantaje îți oferă și cum te poate ajuta să-ți îndeplinești sarcinile.

Cât de benefică este o mașină de tuns iarba pentru cei care stau la casă?

Dacă și tu locuiești la casă, în mod cert ești familiarizat cu procesul de mentenanță al curții – de la pavarea aleilor, decorarea curții și până la tunsul efectiv al ierbii sau al gazonului, respectiv îndepărtarea buruienilor. Știi că nu se cade ca dincolo de garduri să existe reziduuri moarte lăsate de trecerea anotimpului rece, dar și că un gazon frumos se va potrivi excelent cu momentele tale de relaxare în aer liber. O curte îngrijită este în mod evident oglinda proprietarului, iar zilele vor fi mai frumoase atunci când natura își afișează întregul potențial. Deci, o  masina tuns gazon si iarba este benefica.

Mașina de tuns iarba motor electric sau pe benzina este o investiție de viitor, dat fiind că ea te va ajuta de fiecare dată să restabilești frumusețea și funcționalitatea curții tale. Nu vei mai pierde timp anost pentru a curăța și a dimensiona manual fiecare zonă, fapt ce te va ajuta enorm mai ales dacă ai o curte generoasă.

De altfel, rezultatul obținut va fi unul tot unitar, fără să mai fie necesar să revii asupra aceleiași zone în mode repetat pentru a aduce de exemplu, forma la același nivel de-o parte și de alta a unei alei.

Un alt avantaj e din prisma costurilor. Ce faci când curtea nu te reprezintă cu mândrie printr-un aspect impunător? Cu siguranță investești în diferite metode mult mai costisitoare și mai anevoioase pentru a-ti restabili echilibrul vizual pe care ți-l dorești (de exemplu, într-un nou gazon). Așadar, cu o mașină de tuns iarba nu vei mai fi nevoit să faci aceleași compromisuri de odinioară și te vei bucura zi de zi de un peisaj de poveste, care te va încărca cu energie la pauza de cafea și nu numai.

Cât costă o mașină de tuns iarba în primăvara anului 2021?

Dincolo de toate aspectele ce privesc alegerea unei mașini de tuns iarba, prețul rămâne un factor de decizie extrem de important. Astfel, în mod cert te va impresiona o mașină de tuns ieftină și în bugetul pe care-l ai la dispoziție acum, decât o mașină scumpă. Totuși, fiecare mașină de tuns, indiferent de prețuri, vine cu avantaje și dezavantaje, deseori marca și durabilitatea mașinii de tuns contribuind la prețul de achiziție.

Și mediul din care achiziționezi mașina va avea o influență aparte. De exemplu, în mediul online ai mai multe șanse să găsești aceleași mașini de tuns iarba la un preț mult mai bun față de cele din magazinele fizice. Totodată, prin intermediul magazinelor online vei putea în același timp să compari prețurile, dar vei găsi și o ofertă mult mai mare, astfel încât să poți lua decizia cea mai bună.

Iar ca să răspundem prompt și întrebării tale, la începutul primăverii din 2021 mașinile de tuns iarba au prețuri cuprinse între puțin peste 200 lei și până la peste 10.000 lei.

Ce tip de mașină de tuns iarba să achiziționez?

Nu te pripi să-ți alegi mașina de tuns după preț! După cum aminteam inițial, alegerea unei mașini de tuns iarba reprezintă o investiție de viitor, așa că merită din plin s-o analizezi la fiecare detaliu în parte.

De exemplu, ține cont de tipul motorului. Cu cât motorul este mai mare, cu atât mașina ta va porni mai repede și va fi mai puternică, mai eficientă.

Nu omite nici de tipul de alimentare. Cu cât suprafața pe care trebuie s-o tunzi este mai mare, cu atât îți vei dori o mașină rapidă, performantă, dar care să consume puțin combustibil. Dacă vei alege o mașină pe deplin electrică, va trebui să ții cont de tipul și puterea bateriei, cât și de firul de alimentare. De pildă, îți poate fi dificil dacă firul de alimentare este mult prea scurt, iar o baterie mult prea mare poate indica creșteri vizibile la factura de electricitate.

Și dimensiunile ei sunt importante, căci nu oricine are un spațiu imens de depozitare. Totodată, dimensiunile mașinii de tuns iarba pot influența și manevrabilitatea, astfel că o mașină mai mică va fi mai ușor de utilizat și mai simplu de depozitat, dar poate fi mai slabă din punct de vedere al performanței.

Așadar, analizează-ți cu atenție modelele care ți-au atras atenția astfel încât să iei cea mai bună decizie.

Top 8 mașini de tuns iarba

Acum că știi care sunt aspectele de care trebuie să ții cont în alegerea mașinii de tuns iarba, îți venim în ajutor și cu 8 recomandări de top, pentru orice buzunar. Fie că-ți dorești o mașină de tuns iarba mai accesibilă, fie că bugetul îți permite să investești mai mult și inclusiv, în cea mai scumpă mașină de tuns iarba, vei găsi câteva opțiuni pe care să le adaugi pe lista de dorințe. Iată care sunt acestea!

Mașină de tuns iarba electrică Agrimotor FM 3310, putere motor 1000 W, pentru  gardul viu – Preț 204,99 lei

Dacă ești în căutarea unei mașini iarba cu motor electric, economice, compacte, fiabile și la un buget redus, mașina electrică Agrimotor poate fi cea mai bună opțiune pentru tine. De ce?

Această mașină de tuns iarba cântărește doar 10 kg având un design compact, fiind ușor de utilizat, cât și de depozitat. Bineînțeles, va trebui să ții cont și de prezența unei surse de electricitate pentru a face posibilă alimentarea și utilizarea acesteia.

Vine cu un motor de 1000W care îi oferă puterea de a finisa iarba până la o înălțime maximă de aproximativ 60 mm și o lățime de aproximativ 31 cm.

Mașină de tuns iarba Ruris SF7A106, putere motor 1200 W (Negru/Portocaliu) – Preț 339,00 lei

O altă opțiune cu o capacitate de colectare ușor mai generoasă, dar bazându-se de asemenea pe un concept fiabil și din materiale ușoare, este și mașina de tuns Ruris SF7A106.

Această mașină este realizată din materiale plastice, ușor de igienizat și de transportat pe distanțe lungi, având o greutate aproximativă de 12 kg.

Mașina Ruris îți oferă posibilitatea de a tunde iarba pe 3 nivele de tăiere, respectiv de 25, 45 și 60 mm înălțime. Atfel, îți poți regla înălțimea în funcție de nevoi, în timp ce motorul electric de 1200 W va susține cu ușurință capacitatea de funcționare.

Mașină de tuns iarba Gardena Classic 330 – Preț 384,99 lei

Mai fiabilă, mai compactă și cu un design inedit este mașina Gardena Classic, o mașină pe care o poți avea și tu cu investiții minime. Această mașină este prevăzută cu un mâner vertical alungit care-ți permite să finisezi iarba și/sau gazonul fără a fi nevoit să lucrezi într-o poziție inconfortabilă.

Cu ajutorul acestei mașini de tuns iarba îți vei putea aranja curtea după bunul plac, într-un timp scurt, fără a te confrunta la sfârșitul operației cu dureri insuportabile de spate.

Mașină de tuns iarba Bosch Rotak 43 LI – Preț 2.621,99 lei

Dacă ai un buget mediu, te poți orienta către categoria medie, unde vei regăsi modelul de la brandul popular Bosch. Modelul Rotak 43 LI este o mașină de tuns iarba de ultimă generație care te va impresiona prin designul ei sofisticat, cât și prin aspectele tehnice care contribuie la pregătirea curții de primăvară.

Mașina de tuns iarba are o capacitate generoasă de colectare de 50 litri, o înălțime ajustabilă de tăiere și o lățime de finisare de până la 43 cm. Prin intermediul acestei mașini de tuns iarba, curățenia și mentenanța curții va fi o adevărată plăcere datorită rapidității cu care-ți vei putea finaliza treaba.

Robot de tuns gazon Ruris RXR600 – Preț 2.899,00 lei

Mai mult decât o mașină ingenioasă de tuns iarba este robotul Ruris, un concept inteligent sau o versiune atipică a mașinii tradiționale de tuns iarba.

Acest robot nu are nevoie de o serie de accesorii suplimentare precum cablul de alimentare care-ți limitează deseori atribuțiile casnice.

Prin intermediul robotului inteligent de tuns iarba te poți ocupa de finisarea curții chiar și atunci când nu ești acasă, mulțumită aplicației disponibile cu device-urile a căror platforme sunt IOS sau Android prin care-l poți programa.

Te poți bucura și de conversațiile cu prietenii sau te un plus de relaxare în timp ce robotul fae pentru tine toate lucrurile esențiale.

La final nu rămâne decât să cureți recipientul de colectare și sa-l reîncarci timp de alte 90 minute, pentru viitoarele ședințe de lucru de aproximativ 45 minute. Astfel, robotul de tuns iarba este ideal pentru suprafețe de până la 600 m², având inclusiv posibilitatea de a urca în pante cu unghi de până la 20°.

 Mașină de tuns iarba Stiga Twinclip 50 S, 5.5 CP – Preț 2.957,99 lei

Stinga Twinclip este pregătită să vă impresioneze prin materialele de construcție de cea mai bună calitate precum oțelul și aluminiul, în interiorul căreia veți regăsi un motor puternic echipat cu mecanism brevetat cu dublu tăiș pentru o eficiență sporită.

Această mașină de tuns iarba este alegerea ideală pentru suprafețele ce ating 2000 m², în urma cărora poate colecta până la 70 l de material. În momentul în care sacul este plin, mașina de tuns vă va avertiza sonor pentru a-l curăța și pentru a vă continua lucrul cu plăcere. De asemenea, vei obține un control absolut al procesului de mentenanță a curții mulțumită celor 7 trepte ajustabile de nivel și al sistemului prevăzut cu mânere pliabile.

 Mașină de tuns iarba robot Bosch Indego 350 Connect, de  mana pentru gradina – Preț 4.599,99 lei

Urcând către categoria premium, toți cei care nu-și doresc absolut deloc să se mulțumească cu performanțe medii vor fi pe deplin impresionați și de caracteristicile robotului Bosch Indego. Și această mașina de tuns iarba va impresiona prin ușurința cu care se poate fila gazonul și iarba, prin mecanismul inteligent care-i permite să acționeze pe deplin independent fără a fi necesară interacțiunea directă cu posesorul mașinii.

Astfel, tu îi dai comanda prin intermediul telefonului mobil și nu numai, iar ea se va ocupa de mentenanța curții tale. Prin intermediul robotului Indego de tuns iarba, vei finisa cu ușurință suprafețele de până la 350 m², cu mai puțin efort ca niciodată. De asemenea, vei fi impresionat cât de silențios și compact poate fi, astfel că nici depozitarea sau utilizarea acestuia la orele de vârf nu vor mai fi un impediment.

Mașină de tuns iarba Gardena Smart Sileno+ 2000,  tuns iarba gazon – Preț 10.499,99 lei

Dacă bugetul nu reprezintă nicio problemă și-ți dorești cea mai inteligentă mașină de tuns iarba, poți apela către cel mai scump produs din ofera noastră – mașina tuns iarba de la Gardena. Prin ce impresionează această mașina de tuns gazon?

În primul rând, prin designul său tip robot care spune absolut toul despre modul facil și inteligent de funcționare.

Taie iarba cu precizie într-un mod silențios chiar și atunci când te relaxezi, iar iarba rămasă în urmă va fi transformată în mod natural în îngrășământ.

Sistemul inteligent a fost atent conceput astfel încât mașina de tuns iarba Gardena să poată funcționa chiar și condiții climatice nu întocmai plăcute, iar senzorul cu care este echipat poate determina de unul singur înălțimea de tăiere a firului de iarbă, ajustându-se automat pe una din cele trei trepte de nivel.

În concluzie, primăvara asta îți poți oferi mai mult timp pentru tine și pentru lucrurile care te înspiră, rezolvând într-un mod inteligent și rapid, problema tăierii gazonului sau cea de finisare a ierbii. O mașină de tuns iarba aleasă corespunzător te va ajuta să te bucuri de un confort sporit al casei tale, încă din momentul în care pătrunzi în curte. Tu ai găsit mașina de care ai nevoie?

La evoMAG gasesti si  aparate de spalat, masina tuns  gazon electric ruris,  unelte de mână,  trotinete electrice,  aparate frigorifice, masina  tuns iarba cu acumulator.