Cât câştigă un consilier de la Metrorex? Ţineţi-vă bine, există pericol de ameţeală

Cât câştigă un consilier de la Metrorex? Ţineţi-vă bine, există pericol de ameţeală

Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, a dezvăluit recent ce salariu are un consilier care îl sfătuieşte pe directorul Metrorex.

Cât câştigă un consilier de la Metrorex? Ţineţi-vă bine, există pericol de ameţeală. Ministrul a lansat această informaţie în urma concluziilor inspectorilor Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. După ce a citit raportul care a vizat Metrorex, Cătălin Drulă a anunţat ce se va întâmpla cu salariile.

Cât câştigă un consilier de la Metrorex?

Astfe, salariile de la Metrorex nu pot rămâne la nivelul actual decât dacă va fi redus numărul de angajați. În raportul Corpului de Control se mai arată că sporul „de tunel”, în cuantum de 20-40%, este aplicat abuziv.

El este primit de toți angajații Metrorex. Asta se întâmplă chiar dacă unii dintre ei lucrează în birou, sunt economiști, traducători sau consilieri ai unor directori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, unii dintre cei menţionaţi nu au coborât niciodată în subteran, dar încasează totuşi spor „de tunel”. În aceste condiţii, Cătălin Drulă a spus că este nevoit să se adreseze Curții de Conturi.

Va face asta pentru a determina valoarea prejudiciului creat și persoanele responsabile. „Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate. Avem mecanic și sistem mecanic, și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil (n.r. – să se facă disponibilizări). Dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători…

Organigramă cu foarte multe posturi bine plătite

Organigrama pare foarte împănătă cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu. Consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9.500 de lei în mână”, a declarat ministrul Transporturilor la Digi24.

„Este în Legea Bugetului de stat. O companie care a avut pierderi mari anul trecut nu poate avea cheltuieli cu personalul decât avea la începutul anului 2020. Ca urmare a aşa-zisei negocieri a Contractului Colectiv de Muncă, în condiţii de pandemie, au crescut salariile cu 18%.

S-au dublat salariile în 5 ani. Sporul de metrou, care ar fi trebuit să fie primit de către cei care cu adevărat lucrează în condiţii mai grele, este primit nediscriminatoriu. Şi cei care stau în birouri primesc spor de condiţii dificile. Sper să nu se ajungă acolo (n.r. – la disponibilizări), nu îmi doresc ca asta să fie soluţia. Nu era nevoie de negocierea Contractului colectiv de muncă.

Avem o lege, Legea 55, care spune că toate contractele colective de muncă se prelungesc automat pe perioada stării de alertă şi încă 90 de zile. Suntem încă în stare de alertă.

Consiliul de Administrația trebuia să negocieze. Consiliul de Administrație pe care l-am demis astăzi (n.r. – joi, 4 martie 2021) a delegat mai departe unei comisii de negociere formată din 15 oameni, din care 10 sunt membri ai sindicatului… A cam negociat sindicatul cu sine”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.