Cat ai plati pentru un concert cu Barbra Sreisand?

Cat ai plati pentru un concert cu Barbra Sreisand?

Barbra Streisand, cantareata cu cele mai multe discuri vandute din industria muzicala, revine in forta cu un nou turneu european.

Totusi, pretul ridicat al biletelor a starnit nemultumiri. Cele mai ieftine bilete la concertul din Marea Britanie costa aproape 150 de euro, iar cele mai bune locuri se vor vinde oficial cu 730 de euro. Exista insa si agentii independente care scot la vanzare bilete cu preturi de pana la aproximativ 1.250 de euro.

Potrivit managerului ei, Martin Erlichman, turneul efectuat de Streisand anul trecut in Statele Unite - primul dupa sase ani - a avut incasari-record in 14 din cele 16 sali. In celelalte doua, tot ea detinea deja recordul. In Marea Britanie, Streisand n-a mai cantat din 1994 si a fost vazuta foarte rar pe scena si in alte tari dupa casatoria ei cu James Brolin, in 1998.

Unde se duc banii?

Noul sau turneu european este organizat de Concert Productions International (CPI), care a organizat si turneul „A Bigger Bang” al formatiei Rolling Stones. O parte din profit va fi donata catre Fundatia Barbra Streisand - infiintata in 1986, la initiativa ei. Streisand este cunoscuta nu numai pentru talentul ei muzical si actoricesc, dar si pentru simpatia ei pentru Partidul Democrat.

Prin intermediul fundatiei, cantareata acorda ajutor organizatiilor de stanga care actioneaza in domenii diferite, de la protectia mediului inconjurator la drepturi civile, drep-turile homosexualilor, drep-turile femeilor - chiar si dreptul la avort - dezarmare nucleara, saracie si SIDA.

In 2003, tot in scopuri caritabile, Streisand si-a scos la licitatie pe internet obiectele personale. Primul  de acest fel a fost celebrul costum deux-piece pe care l-a purtat in 1969, cand a castigat pentru prima data Premiul Oscar, la categoria Cea mai buna actrita, pentru rolul din filmul „Funny Girl”.

Antipatii politice

Anul trecut, cand a sustinut primul concert in Statele Unite, dupa 13 ani, Streisand nu s-a ferit sa-l ridiculizeze pe inamicul ei politic, George W. Bush.

In fata unei multimi de peste 16.000 de persoane, artista a cantat melodii celebre precum „Funny Girl”, „Come Rain or Come Shine” si „Somewhere”. Show-ul a inclus insa si o parodie, in care un actor ce il interpreta pe presedintele Bush a rostit fraze precum: „Sunt ingrijorat de datoriile pe care le avem, asa ca o sa vand Canada” sau „Daca mi-ar fi pasat de sondajele de opinie, as fi candidat la presedintia Poloniei”.

Ajutor in campanie

Streisand, o foarte buna prietena si sustinatoare a fostului presedinte Bill Clinton, a donat bani pentru campania electorala a sotiei acestuia, Hillary Clinton, dar si pentru alti candidati, precum John Edwards si Barack Obama.

„Sunt incantata de puterea pe care o are Partidul Democrat la alegerile prezidentiale din 2008 si sper ca se va purta o discutie adevarata si sanatoasa despre problemele-cheie cu care se confrunta tara noasta”, a declarat ea, intr-un comunicat de presa, dupa ce mass-media i-a cerut sa spuna care sunt favoritii ei la alegerile prezidentiale.

Pentru primul tur de scrutin, suma maxima pe care a putut-o dona fiecarui candidat a fost de 2.300 de dolari, dar ea le mai poate da inca pe atat, daca unul dintre ei va ajunge in cursa pentru presedintie.

MUZICA SI FILM

Streisand, o cariera remarcabila

Barbara Joan Streisand s-a nascut pe 24 aprilie 1942, in New York. Mama ei nu a incurajat-o sa urmeze o cariera in showbiz, considerand ca nu este destul de frumoasa pentru a reusi.

Barbra si-a incercat totusi talentul si, dupa o competitie muzicala, a devenit cantareata intr-un club de noapte. Dupa cateva spectacole de succes, a hotarat sa-si scurteze numele in Barbra, pentru ca acesta sa devina semnul ei distinctiv.

In 1962 a aparut pentru prima data pe Broadway, in acelasi an semnand primul ei contract cu casa de discuri Columbia Records. Pentru primul ei film, „Funny Girl”, a obtinut Premiul Oscar la categoria Cea mai buna actrita, impartindu-l cu Katharine Hepburn. A jucat mai apoi in „Hello, Dolly!”, in „On a Clear Day You Can See Forever”, „What’s Up, Doc?” si „The Way We Were”.

Al doilea Oscar l-a obtinut pentru Cel mai bun cantec, „Evergreen”, din filmul „A Star Is Born”. Streisand a incercat si ipostazele de producator si de regizor. Printre cele mai bune realizari se numara „Yentl” si „The Price of Tides”.

In 2004, Streisand s-a reintors la actorie cu un rol in comedia „Meet the Fockers”, alaturi de Dustin Hoffman, Ben Stiller si Robert De Niro.

Barbra a inregistrat de-a lungul carierei 60 de albume. In septembrie 2000, a anuntat ca se retrage din activitate si ca nu va mai sustine concerte. In 2006 a revenit insa asupra acestei decizii si a facut un nou turneu in SUA pentru a strange fonduri pentru diferite cauze. In 2007 va canta pentru prima data live in Europa.

Primul concert va avea loc la Viena, pe 21 iunie, al doilea la Paris, pe 26 iunie, apoi la Nisa, pe 10 iulie, la Dublin, pe 14 iulie, iar ultimul va avea loc la Londra, pe 18 iulie. Acesta este singurul loc in care Barbra a mai cantat anterior.

RECOMPENSE

O cariera cu premii in muzica si film

>  Doua Premii Oscar - in 1968, la categoria Cea mai buna actrita pentru rolul din „Funny Girl”, si in 1976 pentru Cel mai bun cantec original „Evergreen”, din „A Star is Born”.

>  Patru Premii Emmy - in 1965, Premiul pentru realizari individuale remarcabile in industria divertismentului („My Name is Barbra”); in 1995, pentru Editia speciala a unui spectacol de  varietati, muzica sau comedie („Barbra Streisand The Concert”); tot in 1995, pentru show individual remarcabil intr-un spectacol muzical sau de varietati („Barbra Streisand The Concert”); in 2001, pentru show individual remarcabil intr-un program muzical sau de varietati („Barbra Streisand: Timeless”).

>  Noua Globuri de Aur  - in 1969, la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol principal pentru  „Funny Girl”, in 1977 pentru Cel mai bun rol principal feminin si pentru Cel mai bun cantec original in „A Star is Born”, in 1984 pentru Cel mai bun regizor - „Yentl” si inca cinci premii speciale.

>  Opt Premii Grammy, printre care, in 1963, pentru Cea mai buna voce si pentru Albumul anului; in 1964 si in 1965, pentru Cea mai buna voce; in 1980 pentru Cel mai bun show pop al unui duet sau al unui grup cu un vocalist (cu Barry Gibb, de la Bee Gees).

>  Un Premiu Tony, in 1970.

>  Un Premiu Grammy pentru intreaga cariera, in 1995.

Ne puteți urmări și pe Google News