Evenimentul Zilei > Sport > Câștigă 20.000 de euro pe lună, dar li s-au înmuiat picioarele și s-au ascuns
Câștigă 20.000 de euro pe lună, dar li s-au înmuiat picioarele și s-au ascuns

Câștigă 20.000 de euro pe lună, dar li s-au înmuiat picioarele și s-au ascuns

Au clacat atunci când echipa avea mai mare nevoie de ei.

CFR Cluj a ratat unul dintre marile obiective ale sezonului, calificarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde nicio echipă românească nu a mai ajuns în ultimii șapte ani. Ardelenii au fost eliminați, la mijlocul săptămânii, de Dinamo Zagreb, după ce croații s-au impus în Gruia, scor 2-2 și 6-5 după executarea loviturilor de departajare.

La loteria penalty-urilor, au fost jucători ai campioanei României care „s-au ascuns” și nu au vrut să execute în seria de cinci. Și asta deși sunt plătiți cu salarii lunare consistente pentru Liga I, de 20.000 de euro. Unul dintre ei este Ciprian Deac (34 de ani), omul care a ratat un penalty în timpul meciului, atunci când croații conduceau cu scorul de 1-0. Celălalt este un alt fotbalist cu experiență: portughezul Mario Camora (33 de ani).

Astfel s-a ajuns în situația în care a cincea lovitură a fost executată de Cătălin Golofca. Adversari rataseră, așa că, dacă ar fi înscris, mijlocașul și-ar fi calificat echipa în turul al 3-lea preliminar. Însă, Golofca a ratat.

Dan Petrescu a vorbit despre această situație, în care unii dintre elevii săi nu au avut „sânge rece” pentru a executa loviturile de departajare.

„Alegerile sunt sigur că vor fi comentate. Au fost simple, pentru că ceilalți n-au vrut să bată. Trebuia să bată Deac (n.r. după seria de 5), era obligat. Cei care au bătut sunt doar ăia care au vrut să bată. Noi am putut trece doar 10 jucători pe listă, iar Debeljuh a ales să fie trecut pe bancă, pentru că avea crampe, cârcei. Chiar dacă îi alegeam eu sau nu, ăștia sunt cei care au vrut să bată”, a spus Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, conform Digi Sport.

Eliminată din preliminariile UEFA Champions League, campioana României din ultimele trei sezoane va încerca să se califice în grupele Europa League. Ardelenii trebuie să treacă de turul al 3-lea preliminar și de play-off.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: