Secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan susține că foarte puține firme se vor dota cu case de marcat electronic, deoarece piața nu poate asigura stocul necesar.

Pârvan spune că ”s-a ajuns într-o situație inacceptabilă” și că mediul de afaceri a primit asigurări că, cel puțin deocamdată, nu va ploua cu amenzi pentru firme din partea organelor de control.

„Casele de marcat sunt importate, nu se produc în România. Producătorii de case de marcat (n.r. cu jurnal electronic), văzând că Guvernul a tot prorogat această lege, nu și-au propus să realizeze o producție pentru ca în șase luni să asigure echipamentul necesar. (…) La nivelul micilor comercianți, s-a ajuns să se dea șpagă pentru o casă de marcat cu jurnal electronic”, a spus Pârvan la RFI.

Cristian Pârvan a mai spus referitor la acordarea unei perioade de grație pentru comercianți: ”Nu e foarte clar. Pur și simplu, dacă ți-a picat controlul pe cap, se poate amâna un anumit timp… Cât? Cât vrea ”controlul”.