Evenimentul Zilei > Monden > Casa regală, zguduită din temelii! Regina nu mai are liniște. Prințul William plănuiește o revoluție la Palat
Casa regală, zguduită din temelii! Regina nu mai are liniște. Prințul William plănuiește o revoluție la Palat

Casa regală, zguduită din temelii! Regina nu mai are liniște. Prințul William plănuiește o revoluție la Palat

Prințul William a „ținut o întâlnire de criză cu asistenții” în timp ce plănuiește o revoluție la Palat cu scopul de a moderniza monarhia. Ducele de Cambridge a demarat această acțiune după o serie de gafe de relații cu publicul în timpul turului Ducelui și Ducesei Kate în Caraibe. La întâlnirea cu experții regali a făcut o analiză despre viitorul monarhiei și al Commonwealth-ului.

În turneul de opt zile prin Belize, Jamaica și Bahamas, Kate şi William s-au confruntat cu reacții şi tensiuni. S-a raportat că ducele de Cambridge a avut discuții „abrupte” cu consilierii despre „planificarea proastă” a turneului. Surse regale au dezvăluit pentru The Mirror că este „hotărât” să actualizeze instituția după ce s-a străduit să „treacă mai departe” peste situaţia proastă în care a fost pus.

Sursele spun că atât William, cât și Kate au intervievat personal două „vedete” cu scopul de a conduce o „echipă de comunicare cu aspect nou”. Candidații, descriși ca un bărbat și o femeie, în vârstă de 30 de ani, ambii foști funcționari publici, au fost respinși pentru că „nu sunt familiarizați cu asta”.

Este destul de clar că ducii de Cambridge au nevoie de o regândire drastică

Ducii se întreabă dacă există suficientă diversitate în echipa lor: „În abordarea problemelor sensibile, cum ar fi cele pe care le-au întâlnit în turneu, dacă nu sunt în ton cu ceea ce se întâmplă în lume, vor fi lăsați să lupte pentru viitorul lor”, mai spune sursa. Palatul Buckingham nu a comentat încă.

Acesta vine în timp ce un activist politic a avertizat că turneele regale în Caraibe ar trebui să fie abandonate, cu excepția cazului în care familia regală le folosește pentru a aborda „adevărul, reconcilierea și justiția”. Dr. Shola Mos-Shogbamimu a calificat călătoria Ducelui și Ducesei de Cambridge pe tărâmurile insulare ale Reginei drept „jenante pentru monarhia britanică”.

Vizitele lor au fost întâmpinate cu controverse, deoarece militanții au cerut ca familia regală  să îşi ceară scuze pentru sclavie, în timp ce numeroase națiuni și-au exprimat intențiile de a deveni republici.

Dr. Mos-Shogbamimu: Aceste turnee ar trebui să se încheie

„Sincer, aceste turnee regale pe care le-am văzut până în prezent sunt jenante pentru monarhia britanică”. William și Kate au fost acuzați că au revenit la zilele coloniale din Jamaica în martie, după ce cei doi au dat mâna mulțimilor aflate în spatele unui gard din plasă de sârmă și au mers în spatele unui Land Rover, la fel cum a făcut regina în urmă cu 60 de ani.

Manifestanții i-au acuzat că beneficiază de „sângele, lacrimile și sudoarea” sclavilor, în timp ce în Bahamas au fost îndemnați să recunoască că economia britanică a fost „construită pe spatele” lor în trecut și să plătească despăgubiri.

Zilele monarhiei în Caraibe ar putea fi numărate

Prim-ministrul Jamaicai, Andrew Holness, le-a sugerat lui William și Kate că țara lui ar putea fi următoarea care devine republică, în timp ce un ministru din Belize a spus ulterior că poate că este timpul să „facem următorul pas în a ne deține cu adevărat independența”.

William a recunoscut după călătorie că zilele monarhiei în Caraibe ar putea fi numărate, afirmând că în viitorul apropiat „ poporul ar putea să decidă asta”. El a subliniat că el și Kate s-au „dedicat să servească”, rolul lor a fost de susținere a oamenilor, „nu spunându-le ce să facă”, relatează Daily Mail.