Dacă în Casa lui Mega Image avem voie să mergem, în Casa Domnului de ce nu se poate?

Dacă în Casa lui Mega Image avem voie să mergem, în Casa Domnului de ce nu se poate?

Am intrat în ultimele două săptămâni ale Postului Paștelui și una din problemele care nu are răspuns este aceea a participării la Slujba de Înviere. Vom asista la o situație fără precedent?

Ieri am petrecut afară o oră ca să pot să fac niște cumpărături. Coadă la intrare, 2-3 metri între oameni, doar câte 4 oameni în magazin (era unul mai spațios), măști sau mănuși cam toată lumea, coadă la casă, așa cum spuneam s-a făcut de-o oră. În timpul acesta stăteam și mă gândeam că aceeași procedură am putea-o aplica și la biserică în noaptea de Înviere.

Ajuns acasă, spre seară, am scris un scurt comentariu pe FB:

Dacă în casa lui Mega Image sau Kaufland avem voie să mergem, să stăm 20-30 de minute, cu mănuși și mască, la distanță unul de altul, în Casa Domnului de ce nu se poate proceda la fel? E tot despre hrană... #pastelabiserica Postarea a stârnit o mică polemică. Unii au înțeles ce am vrut să scriu, alții nu. Argumente pro și contra. Le puteți găsi acolo. Aici însă vreau să redau un mesaj al unui prieten care mi-a scris în privat. Deloc polemic, fără să încerce să arate că are dreptate sau nu, mi-a oferit câteva soluții:

Să se închidă bulevardele principale și să permită slujirea în spații deschise, largi , afară... cu “altare de vară” și fiecare “altar“ să aibă 50 până la 100 credincioși .

Ne puteți urmări și pe Google News

La Catedrala Mânturii  se pot face  4-5 altare, poate fi folosită piața din fața Casei Poporului sau altă locație, etc...

Totul să fie cu locuri marcate ... la 2 m distanță, un membru din fiecare familie, cu liste, etc.

Soluții se pot găsi.

Am vorbit cu toți prietenii din București și din țară să facem "echipe albe” pentru a lua Lumină de la Biserici și a o duce prin oraș oprindu-ne la blocuri, prin cartiere, cu cântec și toate cele necesare unei sărbători... fără a intra în casele oamenilor. Lăsăm candele la scările de bloc.

Câteva idei ale unor oameni care au de gând să facă ceva. Poate că mai există și altele, dar eu cred că așa cum putem fi disciplinați la un concert în aer liber, la coadă la mâncare sau la magazinele de grădinărit, așa putem fi disciplinați, atenți, dar participativi în Noaptea de Înviere.

Voi ce credeți?