Cârţu face echipa cu Gigi Becali

Cârţu face echipa cu Gigi Becali

"Sorinaccio" întregeşte lista cu antrenori fără coloană care au activat de-a lungul timpului la Steaua.

Echipa din Ghencea a câştigat fără probleme, cu 3-1, partida cu Gloria Bistriţa, disputată duminică seară, pe arena din Ghencea, în etapa a 30-a a Ligii I la fotbal. Acest succes menţine trupa lui Sorin Cârţu în cărţile ocupării unui loc care duce în Liga Europa şi, în plus, le-a oferit "roş-albaştrilor" liniştea necesară pentru a pregăti derby-ul cu Rapid, programat mâine-seară (ora 20.30, în direct la Digi Sport), în runda cu numărul 31 din primul eşalon.

Artizanul victoriei obţinute de Steaua în faţa echipei lui Jean Pădureanu este Nicolae Dică, jucătorul renegat de Gigi Becali, patronul grupării din Ghencea. Folosit din primul minut de antrenorul Sorin Cârţu, "Dicanio" a marcat două dintre cele trei goluri ale echipei sale.

Piţurcă, Hagi, Bergodi şi Ilie Dumitrescu - singurii drepţi

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolae Dică n-a fost niciodată un jucător pe gustul lui Gigi Becali, care a spus în mai multe rânduri că mijlocaşul frânează jocul echipei, fiind prea lent. Fostul oier a acceptat în iarnă să-l readucă pe Dică doar la insistenţele managerului Mihai Stoica, dar l-a pus la zid după eşecul usturător suferit de stelişti în faţa celor de la FC Braşov (scor 0-3). "Dică şi Burdujan nu vor mai juca la Steaua! Din vară vor pleca", a tunat atunci fostul oier.

În ciuda anunţului făcut de patron, Nicolae Dică a mai apărut în echipa Stelei, fiind utilizat de antrenorul Sorin Cârţu în jocurile cu Unirea Urziceni, Astra Ploieşti, Oţelul Galaţi, Sportul Studenţesc şi acum, cu Gloria Bistriţa. Ceea ce părea un gest rebel, de frondă la adresa patronului, a fost de fapt un pact între Cârţu şi Becali. Cel care l-a dat de gol pe "Sorinaccio" a fost chiar Gigi. "Sorin m-a sunat înainte de meci să mă întrebe dacă poate să-l folosească pe Dică", a spus patronul Stelei duminică seară.

De când a venit la Steaua, Sorin Cârţu a căutat să-i facă pe plac lui Gigi Becali, sperând că va fi păstrat şi din vară la cârma echipei. "Sorinaccio" n-a avut nimic de obiectat nici când Andrei Ionescu a fost exclus din lot de acelaşi Becali. "Patronii fac eforturi pentru a investi bani la echipe, aşa că noi, cei de pe banca tehnică, trebuie să ne supunem deciziilor lor, fie că suntem sau nu de acord", a spus Cârţu atunci.

Singurii antrenori ai Stelei din "era Becali" care n-au acceptat amestecul latifundiarului în problemele echipei au fost Victor Piţurcă, Gică Hagi, Cristiano Bergodi şi Ilie Dumitrescu. Restul s-au condus după vorba lui Mihai Stoichiţă, poate cel mai slugarnic tehnician din istoria recentă a Stelei: "N-am venit la Steaua să mă războiesc cu patronul!".