Compania nu a dat cifre concrete, dar a spus că acest roman extrem de aşteptat, la 55 de ani de la lansarea celebrei cărţi scriese de Harper Lee "Să ucizi o pasăre cântătoare" ("To Kill a Mockingbird"), a fost cel mai bine vândut roman în prima zi de la lansare depăşind best-seller-ul lui Dan Brown "Simbolul pierdut" ("The Lost Symbol") din 2009, care deţinea până acum această poziţie, relatează Agerpres.

De asemenea, noua carte a lui Harper Lee a fost mai bine vândută decât trilogia erotică "Fifty Shades" şi, pe baza vânzărilor din primele zile, este de aşteptat să devină cartea best-seller a anului 2015, a adăugat “Barnes & Noble” care deţine 648 librării în 50 de state americane.

Acest roman, care este o continuare a celebrei cărţi "Să ucizi o pasăre cântătoare", a fost lansat marţi.

Anunţul existenţei acestei cărţi, în luna februarie a acestui an, a şocat lumea editorială, convinsă timp de 55 de ani că romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", considerat clasic în literatura americană, a fost singurul roman scris vreodată de Harper Lee, acum în vârstă de 89 ani.

Noul roman "Go Set a Watchman" aduce în scenă aceleaşi personaje, dar douăzeci de ani mai târziu. De remarcat că "Go Set a Watchman" a fost scris în anii '50, înainte de "Să nu ucizi o pasăre cântătoare", care a fost lansată în 1960, a vândut peste 30 de milioane de exemplare şi a fost tradusă în peste 40 de limbi.

Editorul ceruse atunci tinerei scriitoare debutante Harper Lee să revizuiască manuscrisul. "Editorul meu, care a fost fascinat de amintirile din copilărie ale lui Scout, m-a convins să scriu un roman din punctul de vedere al tânărului Scout. A fost prima mea carte, am făcut ceea ce mi s-a cerut ", a explicat Lee Harper în luna februarie anul acesta despre istoria scrierii romanului "Să ucizi o pasăre cântătoare".

Romanul "Go Set a Watchman" a rămas apoi într-o cutie de carton timp de 55 de ani şi a fost redescoperit vara trecută.

Interesul stârnit de anunţul în legătură cu redescoperirea manuscrisului a condus la dublarea vânzărilor romanului "Să ucizi o pasăre cântătoare", a menţionat editura 'Barnes & Noble'.

"Go Set a Watchman" va fi lansat în limba franceză, la 7 octombrie, sub titlul "Va et Poste une sentinelle". Harper Lee născută în localitatea Monroeville din statul american Alabama la 28 aprilie 1926 a avut din copilărie o înclinaţie pentru lectură şi a fost bună prietenă a viitorului mare scriitor Truman Capote. În 1960 a obţinut premiul Pulitzer pentru singurul său roman publicat "Să ucizi o pasăre cântătoare" scris la mijlocul anilor '50.