Cartea Recordurilor. Anchetă după moartea celui mai bătrân câine din lume

Cartea Recordurilor. Anchetă după moartea celui mai bătrân câine din lume Câine din rasa Rafeiro Alentejano. Sursa foto: Instagram

Bobi, câinele desemnat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bătrân câine din lume, a pierdut acest titlu. În acest sens, o întreagă anchetă a fost demarată pentru a se descoperi dacă stăpânul minte în ceea ce privește vârsta patrupedului său.

Cartea Recordurilor a revocat titlul de "cel mai bătrân câine din lume". Acesta a fost acordat anul trecut unui patruped din Portugalia. Cu toate că animalul de companie nu mai este în viață, o întreagă investigație a fost demarată în acest sens.

Cartea Recordurilor a revocat titlul atribuit celui mai bătrân câine

Bobi a fost desemnat în 2023 cel mai bătrân câine din lume. Între timp, patrupedul a încetat din viață, însă o anchetă legată de vârsta lui a fost demarată recent. Investigația a pornit după mai multe

Cel mai bătrân câine din lume

Cel mai bătrân câine din lume. Sursa foto: Instagram

suspiciuni venite din partea unor medici veterinari.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma investigației respective, veterinarii nu au găsit dovezi care să întărească ideea că patrupedul ar fi trăit mai mult de 31 de ani.

Plângeri din partea veterinarilor

Cartea Recordurilor a acționat pe fondul mai multor plângerii formulate de medicii veterinari din Portugalia. Specialiștii au demarat o investigație asupra titlului atribuit patrupedului Bobi. Acesta a fost acordat la începutul anului 2023, în perioada în care se anunța că animalul de companie avea 31 de ani și 165 de zile.

Cei de la Cartea Recordurilor susțineau atunci că animalul de companie a doborât recordul stabilit în 1939 de un câine de cireadă australian. Considerat un exemplar destul de rar, patrupedul respectiv a murit la 29 de ani şi cinci luni.

Cartea recordurilor

Muzeul Cartea Recordurilor. Sursa foto: Dreamstime.com

Cartea Recordurilor, investigație legată de viața patrupedului

Bobi era un câine care făcea parte din rasa Rafeiro Alentejano. Animalul de companie şi-a petrecut viaţa într-un sat din centrul Portugaliei. Stăpânii acestuia au anunțat că patrupedul a murit în octombrie 2023.

De cele mai multe ori, exemplarele din această rasă sunt utilizate pe post de câini ciobăneşti, speranța lor  de viaţă fiind cuprinsă între 12 şi 14 ani.

Coordonatorul departamentul de recorduri de la GWR susține că au fost analizate datele de pe microcipul animalului. Acestea au fost identificate  într-o bază de date portugheză.

„Întrucât declaraţia veterinară suplimentară furnizată drept dovadă a vârstei lui Bobi citează la rândul ei datele de pe microcip, nu avem o dovadă concludentă care să poată atesta definitiv data de naştere a lui Bobi", au transmis experții de la Cartea Recordurilor.

În urma anchetei, aceștia au decis să revoce titlul acordat în 2023.

„În lipsa unor dovezi concludente pe care să le avem la dispoziţie în acest moment, pur şi simplu nu putem să-l menţinem pe Bobi drept deţinător al recordului pretinzând în acelaşi timp că menţinem standardele ridicate pe care ni le-am impus", a adăugat acesta.