Evenimentul Zilei > Social > Cartea polițistului Marian Godină se transformă în piesă de teatru
Cartea polițistului Marian Godină se transformă în piesă de teatru

Cartea polițistului Marian Godină se transformă în piesă de teatru

Duminică, 10 decembrie, de la ora 20:00 are loc prima reprezentație, la „Centru”, pe Calea Victoriei nr. 48-50

Teatrul independent FF Theatre îi invită pe toți amatorii de o porție bună de râs la un spectacol, pe cât de savuros, pe atât de satiric la adresa societății românești și ai unora dintre exponenții săi. Flash-uri din sens opus”, prima adaptare după cartea polițistului Marian Godină, este transpusă în spectacolul cu același nume, în regia lui Florin Frățilă, cu actorul Dorin Enache în rolul lui Marian.

Potrivit FF Theatre, piesa de teatru prezintă drumul către maturitate al unui tânăr din Brașov care decide să devină polițist și, pe lângă personajele savuroase și poveștile amuzante, spectacolul permite tuturor să arunce o privire în interiorul acestei lumi: Poliția Română. Textele lui Marian Godină sunt momente (în cel mai caragialian sens al cuvântului) din viaţa de zi cu zi, cu care oricine poate rezona. Personajele sale îşi pierd treptat identitatea şi devin exponenţi ai unor categorii sociale: parvenitul român care pleacă-n Italia, face o avere frumuşică, îşi cumpără maşină la mâna a doua şi-ncalcă legi prin ţară, pozând în mare afacerist; beţivanul care-njură, dar recunoaşte când greşeşte, şi pe care n-ai cum să te superi, etc.

Regizorul Florin Frățilă spune că a ales să creeze o piesă de teatru după cartea polițistului român pentru că, atunci când a descoperit-o din întâmplare și după ce citit-o, i s-a părut foarte amuzantă. „În plus, Marian Godină mi s-a părut un personaj foarte cinstit și cât mai aproape de un super erou autohton”, încheie regizorul, care pregătește și câteva surprize pentru reprezentația de duminică, 10 decembrie, de la ora 20:00 la „Centru”, pe Calea Victoriei nr. 48-50.

 

Regie: Florin Frațilă

Marian Godină – interpretat de Dorin Enache

 

Durată spectacol: 1h 10min

Preț bilet: 35 Lei

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: