Cea mai recentă opinie din zona celor care o apără pe Carmen Iohannis cu privire la lungimea fustelor sale îi aparține fashion designerului Andreea Tincu, care, într-o postare pe blogul personal, face o paralelă între ținutele soției președintelui Klaus Iohannis și cele purtate de alte Prime Doamne din statele occidentale.

"Nu as putea sa inteleg niciodata de unde este acest interes subit al romanilor pentru moda. Orice persoana, indiferent de meseria pe care o are, a inceput sa fie experta in fashion si in tinutele pe care ar trebui, sau nu, sa le poarte Doamna Iohannis", își începe designerul din Iași pledoaria în favoarea lui Carmen Iohannis.

Mai departe, Andreea Tincu face referire la modul în care Prințesa Diana a revoluționat stilul vestimentar al Casei Regale Britanice, fără ca presa din Regat să fie critică la adresa ei pe această temă.

"Lady Di, nu tocmai o Prima Doamna, dar de o importanta cel putin la fel de mare in lume, purta rochii decoltate, cu umerii goi, in culori puternice sau delicate, mini, midi sau maxi. Erau anii’80 si lumea se schimbase. Oamenii politici au inteles ca trebuie sa fie aproape de oameni, deoarece oamenii ii voteaza, si, prin tot ceea ce fac, inclusiv vestimentatie, sunt la fel ca noi. Nu am gasit articole in care problema jurnalistilor sa fie lungimea de la rochia printesei sau faptul ca nu are manusi lungi la rochie eleganta, astfel incat sa nu i se vada bratele. Deoarece, acest asa-zis cod nu exista, nu poate sa mai existe intr-o societate moderna, cu viziune noua", consideră Andreea Tincu.

Revenind la vremurile contemporane, designerul român trasează o paralelă similară cu Prima Doamnă a SUA, a cărei preferință pentru ținutele de serie, dezinvolte și fără pretenții exagerate, a ținut prima pagină a publicațiilor din lumea întreagă.

"Doamna Obama pozeaza vesela si nonsalanta, fara maneci si cu rochia ridicata, iar optimismul ei este molipsitor. La rochia rosie este culmea indraznelii sa nu poarte sutien cu bretele si sa dezvaluie portiuni importante din piele, ceea ce provoaca lesin in masa. Bine ca Romania nu e America si Doamna Iohannis nu este Doamna Obama deoarece nu stiu ce ne faceam cu asa tinute", punctează Andreea Tincu. 

În finalul articolului, designerul atrage atenția că exemplele pot continua fără sfârșit deoarece soțiile șefilor de stat sunt, până la urmă, femei normale care doresc să fie o "imagine moderna a tarii pe care o reprezinta".

"In concluzie, este timpul sa vedem ca o Prima Doamna nu este o femeie depasita de moda si chiar nu vad unde este problema ca se imbraca intr-un stil modern, in tendinte, la fel ca alte Prime Doamne din toata lumea. Nu as fi corecta in acest articol daca nu as preciza ca si eu ii voi semna cateva dintre tinutele Doamnei Iohannis, asa cum probabil si alti colegi de breasla o vor face. Iar daca avem, in sfarsit, posibilitatea sa ne vedem creatiile pe o Prima Doamna inseamna cu adevarat o schimbare in societatea romaneasca actuala", dezvăluind astfel că se va alătura pleiadei de designeri ce îi vor furniza lui Carmen Iohannis ținutele vestimentare pentru aparațiile sale publice.