Carmen Iohannis își susține colegii, dar nu participă la grevă. Cum a ales soția președintelui să predea elevilor

Carmen Iohannis își susține colegii, dar nu participă la grevă. Cum a ales soția președintelui să predea elevilor Sursa foto: Carmen Iohannis / Facebook

Carmen Iohannis, soția președintelui României, nu va participa la greva profesorilor. Ea își susține colegii, însă a mărturisit că nu este de acord să nu susțină orele. Cum a ales soția președintelui să predea elevilor în perioada în care colegii săi se află în grevă.

Profesorii au intrat în grevă generală luni, 22 mai. Cadrele didactice cer salarii mai mari, însă nu toți participă la manifestație. O parte din ei au decis să susțină cursurile. Carmen Iohannis, care predă limba engleză la Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu, a decis să nu se alăture colegilor ei. Soția președintelui României a mărturisit că își susține colegii, însă nu este de acord să nu susțină orele.

La Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu, la care predă soția președintelui, din cele 69 de cadre didactice 51 de profesori au intrat în grevă. Cei care nu au ales să se alăture manifestației au anunțat că își vor susține cursurile în format online. Printre aceștia se află și Carmen Iohannis, care predă limba engleză marți și joi, și, cel mai probabil, se va întâlni cu elevii săi pe platforma de predare online, așa cum vor face și alți 17 profesori care predau la acest liceu și care nu au intrat în grevă.

La începutul acestui an școlar, Carmen Iohannis a decis să rămână profesor la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu cu jumătate de normă. Ea este și dirigintă la clasa a IX-a.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soția președintelui nu este membru de sindicat și de aceea nu s-a alăturat grevei profesorilor, potrivit stiripesurse.ro.

Greva profesorilor ar putea îngheța anul școlar

Peste 150.000 de profesori și alți peste 70.000 de angajați auxiliari au intrat în grevă generală luni, 22 mai. Este prima grevă a profesorilor din ultimii 18 ani, iar acțiunea are loc după două runde de negocieri eșuate ale sindicaliștilor cu reprezentanții guvernului. Ultima a avut loc duminică, când autoritățile au propus acordarea unui bonus de 1.000 de lei de două ori pe an profesorilor debutanți.

Sindicatele cer, printre altele, majorarea salariilor „în conformitate cu importanța socială a muncii prestate”, astfel încât salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, de cel puțin 4.000 de lei.

„Am fost obligați să ajungem aici (la grevă, n.r.), este un cumul de nemulțumiri, iar durata va depinde strict de răspunsul pe care îl va avea Guvernul, nu de tipul acestor declarații, ci de dorința colegilor noștri”, a declarat Marius Nistor, lider de sindicat al Federației „Spiru Haret”.