Caricaturile cu Ceaușescu, furate. Artistul oferă recompensă pentru prinderea hoților

Caricaturile cu Ceaușescu, furate. Artistul oferă recompensă pentru prinderea hoților

Caricaturile cuplului Ceaușescu, amândoi îmbrăcați în costume de baie, sunt date dispărute.

Artistul oferă recompensă de 1000 euro persoanei care ajută la prinderea hoților caricaturilor cu cuplul Ceaușescu. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Caricaturile emblematice ale cuplului Ceaușescu, amândoi îmbrăcați în costume de plajă, sunt date dispărute de la 8 octombrie.  Poliția a fost anunțată, iar autorul operei a pus o recompensă de 1000 euro pentru persoana care va ajuta la prinderea hoților.

„Nu-i cărbune ca huila, nici Snagovul ca Petrila”, a scris Ion Barbu sub caricaturile celor doi dictatori: Nicolae și Elena Ceaușescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Lor le-a plăcut acolo, pe pasarelă. Dar cred că nu a plăcut cuiva și au trebuit să plece de aici. Am dat imaginile de pe camera de supraveghere la poliție și acum așteptăm să vedem (...).  Nici vântul nu i-a luat, că găseam măcar o urmă. Au dispărut cu totul”, a spus Cătălin Cenușă, membru al ONG Planeta Petrila, potrivit Cronicii Văii Jiului.

 

Nicolae Ceaușescu în 1956: Un român nu poate fi arestat doar pentru că a fost capitalist

Sursa Foto - Arhiva EVZ 

„Ceaușeștii noștri chiar sunt dispăruți. Până azi am crezut că e o glumă. Nu aveți ce să faceți cu ei, pentru că ați luat doar jumătate. Așa că, vă rugăm să ni-i aduceți înapoi. Fără glumă acum: operele astea au adus și pot încă să aducă bani în Valea Jiului. Continuăm să distrugem? Pe noi ne distrugem — Valea, viitorul”, arată Adina Vințan, pe pagina sa de Facebook, citată de Servus Press.

Ceaușescu se relaxa în timp ce românii sufereau

Nicolae și Elena Ceaușescu petreceau fiecare vară la cocheta vilă din stațiunea Neptun. Ultimul concediu petrecut la Neptun a fost în vara lui 1989, și nu a anticipat prin nimic dezastrul care avea să urmeze pentru cuplu.

Foarte des, presa folosea apelativele „genialul cârmaci”, „cel mai iubit fiu  al poporului român”, „personalitate excepţională a lumii  contemporane”, „luptător pentru cauza dreptăţii şi păcii, şi socialismului”, „geniul Carpaţilor”, „marele conducător”.

După ce a cooptat-o pe Elena Ceauşescu în conducerea partidului şi statului, acesteia i s-a construit o biografie ştiinţifică de excepţie, fiind numită „savant de renume  mondial” şi „mamă iubitoare” a poporului. Cuplul a fost executat în 1989, ca urmare a revoluției anticomuniste.