Sunt anumiți oameni care sunt mai căutați de țânțari. Insectele care produc multe probleme au gusturi și vor să se înfrupte mai ales din sportivi și consumatori de alcool.
Țânțarii au simțul orientării atunci când vine vorba despre hrană și nu își aleg victimele la întâmplare. Oamenii care elimină mult dioxid de carbon (CO2) şi cele cu grupa sanguină 0 sunt vizate de asaltul insectei.
Ce le place cel mai mult țânțarilor
Aceste insecte au preferințe ce au fost descifrate de oamenii de știință. Totul depinde de substanţele chimice pe care le emite pielea. 400 de compuși chimici sunt în epidermă și fiecare atrage sau respinge enervanții țânțari. Acidul lactic îi atrage foarte mult, ceea ce explică de ce oamenii care fac sport sunt mai ofertanți pentru aceste insecte.
Rata metabolică sau cantitatea de dioxid de carbon (CO2) pe care corpul nostru o eliberează în timp ce arde energia este unul dintre principalii factori de atracţie pentru ţânţari. CO2 îi ajută să identifice ţintele.
Cu cât expirăm mai mult, cu atât devenim mai atrăgători. Şi pentru că emitem dioxid de carbon prin nas şi pe gură, ţânţarii sunt atraşi de capul nostru, ceea ce explică de ce îi auzim bâzâind în jurul urechilor toată noaptea.
Sportivii sunt cei mai atractivi pentru aceste insecte
Potrivit unui studiu realizat de institutul Pest Control Technology, ţânţarii preferă oamenii cu grupa sanguină 0. Țânțarii detectează fiecare grupă de sânge, pentru că majoritatea oamenilor, adică 85%, secretă un semnal chimic care arată grupa de sânge, conform alephnews.ro.
Ţânţarii pot percepe mirosul de acid lactic, care se formează în muşchi după activitatea sportivă. Suplimentele care măresc cantitatea de amoniac şi acid uric pe care le eliminăm prin transpiraţie le pot atrage, de asemenea. Țânțarii adoră cantitatea mare de dioxid de carbon (CO2) pe care corpul nostru o eliberează în timp ce arde energie și de aceea sportivii sunt o pradă căutată.
De asemenea, sunt atrași și de culoarea neagră, dar și de persoanele care consumă alcool. Și asta pentru că respectivii oameni produc mai multă acetonă, etanol şi metanol prin transpiraţie.