Evenimentul Zilei > International > E stabilit științific: Legătura dintre lipsa de inteligență și refuzul măștii sau distanțării
E stabilit științific: Legătura dintre lipsa de inteligență și refuzul măștii sau distanțării

E stabilit științific: Legătura dintre lipsa de inteligență și refuzul măștii sau distanțării

Potrivit cercetătorilor americani, persoanele mai inteligente respectă regulile sanitare impuse de epidemia de COVID-19.

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, persoanele care refuză să poarte o mască sau nu respectă distanțarea socială au o capacitate cognitivă mai mică.

Scopul studiului a fost acela de a analiza de ce unele persoane nu au respectat regulile impuse de epidemia de coronavirus.

Cercetarea a început în cursul lunii martie, când a început focarul de coronavirus în America. Oamenii de știință au descoperit că respectarea regulilor depinde de capacitatea memoriei de lucru.

Persoanele care au o capacitate redusă nu pot lua decizii corecte. Acest tip de memorie determină
de asemenea, inteligența. Dar ea are un rol și în luarea unor decizii.

Ce înseamnă termenul „covidiot”

Termenul „covidiot” este un cuvânt de argou folosit în timpul epidemiei de coronavirus. El se folosește pentru o persoană care nu respectă indicațiile pentru limitarea răspândirii bolii mortale. De asemenea, un nou studiu arată care sunt motivele care îi determină pe aceste persoane să nu țină cont de avertismente.

Potrivit cercetătorilor, indiferent dacă o persoană decide sau nu să urmeze distanțarea socială, acest lucru este condiționat de numărul de informații memorate în memoria lor de lucru, care determină abilități mentale, cum ar fi inteligența.

În urma unui sondaj efectuat pe 850 de americani, cercetătorii au constatat că persoanele care au mai multă capacitate de memorie de lucru respectă mai strict recomandările în faza timpurie a focarului.

Concluziile arată că autoritățile trebuie să promoveze purtarea unei măști.

SUA, lovită de coronavirus la începutul anului

Coronavirusul a început să se răspândească în SUA la începutul acestui an. Atunci când s-a răspândit mai mult, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au lansat o serie de recomandări care vizează limitarea răspândirii virusului.

Lista include purtarea unei măști și distanțarea socială, care este de șase metri între două persoane aflate în public.

Chiar dacă recomandările sunt simplu de urmat, mulți americani au ignorat avertismentele.

O echipă de la Universitatea din California încercat să înțeleagă de ce unii oameni au ales să renunțe la purtarea unei măști sau la distanța socială, iar unii respectau regulile.

Echipa a descoperit că persoanele cu o capacitate de muncă mai mare conștientizează mai bine beneficiile și costurile distanțării sociale, ei purtând o mască.

Această parte a memoriei este implicată în luarea deciziilor.

Inteligența, înțelegerea și învățarea, rol decisiv

Cantitatea de memorie de lucru pe care informația o poate ține pentru scurt timp este decisivă pentru multe abilități mentale. Cum ar fi inteligența, înțelegerea și învățarea.

Weiwei Zhang, profesor asociat de psihologie la Universitatea din California, Riverside, a declarat: „Cu cât este mai mare capacitatea de memorie de lucru, cu atât va fi mai probabil să se urmeze comportamentele de distanțare socială”.

„Interesant, această relație se menține chiar și după ce controlăm statistic factorii psihologici și socioeconomici relevanți. Cum ar fi stările de spirit depresive și anxioase, trăsăturile de personalitate, educația, inteligența și veniturile”, a mai spus profesorul Zhang .

850 de americani chestionați

Zhang și echipa sa au intervievat 850 de americani în perioada 13-15 martie. În cele cele două săptămâni coronavirusul a fost declarat de urgență națională în SUA.

Participanții au completat pentru prima dată un sondaj demografic. El e a inclus un set de chestionare care au surprins diferențele individuale în ceea ce privește respectarea distanțării sociale, starea de spirit depresivă și sentimente anxioase.

Sondajul a examinat variabilele de personalitate, inteligența și înțelegerea participanților despre costurile și beneficiile practicii de distanțare socială au fost măsurate.

„Diferențele individuale între capacitatea memoriei de lucru pot prezice respectarea distanțării sociale. Precum și unii factori sociali, precum trăsăturile de personalitate”, a spus Zhang, potrivit dailymail.co.uk.