Mască cu senzor. Cum poți afla dacă ești purtător al virusului SARS-COV-2

Mască cu senzor. Cum poți afla dacă ești purtător al virusului SARS-COV-2

Cercetătorii de la două universități americani au inventat o mască cu senzori care detectează infecția cu coronavirus în organismul persoanei care poartă produsul în cauză. Oamenii de știință pot detecta și prezența mai multor agenți patogeni în organismul uman, precum Ebola și/sau Zika.

Cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de detectare a coronavirusului, de data aceasta mai puțin invazivă. Oamenii de știință de la universitățile MIT și Harvard au realizat o mască cu senzor, care poate detecta infecția cu SARS-COV-2.

Cum funcționează masca cu senzor

Noua mască realizată de cercetătorii americani detectează infecția cu coronavirus în respirația individului care poartă produsul sanitar. După 90 de minute, timp în care este purtată, masca cu senzori semnalează, dacă este cazul, că persoana este purtătoare a infecției cu coronavirus.

Cu ajutorul aceluiași produs sanitar, oamenii de știință pot detecta și prezența mai multor agenți patogeni în organismul uman, precum Ebola și/sau Zika.

În prezent, cercetătorii au inițiat demersuri pentru a scoate pe piață produsul și caută investitori în acest sens, potrivit alephnews.ro.

Este sau nu periculoasă masca sanitară?

În ultimele luni, opozanții acestui accesoriu menit să protejeze de răspândirea coronavirusului, au ieșit în stradă și au deschis chiar și acțiuni în Justiție. Pentru cei mai mulți dintre oamenii simpli, bombardați cu informații din toate părțile, rămâne întrebarea: „Este sau nu periculoasă masca de protecție sanitară purtată în pandemie?

Un expert în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, vine cu lămuriri în legătură cu acest subiect. Fost consilier la Ministerul Sănătății, profesor de sănătate publică în cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, acesta a oferit o serie de explicații lămuritoare. El a explicat, într-o postare pe Facebook, faptul că sănătatea oamenilor nu este afectată de purtarea pe o perioadă mai lungă de timp a măștii de protecție.

„Informația conform căreia se acumulează dioxid de carbon în spatele măștii este una falsă și distribuită de persoane ignorante ori răuvoitoare. Dioxidul de carbon este un gaz care se împrăștie prin mască, pe lângă mască și în toate direcțiile”, a precizat Răzvan Cherecheș.

„Există nenumărate studii și experimente care au demonstrat în mod clar și categoric că dioxidul de carbon nu se acumulează în spatele măștii, ba mai mult, creierul se oxigenează corespunzător chiar și în condițiile în care masca este purtată constant”, a explicat Răzvan Cherecheș.

Ne puteți urmări și pe Google News