Carantina Covid-19 a dus la o explozie a deceselor provocate de droguri în rândul tinerilor americani

Carantina Covid-19 a dus la o explozie a deceselor provocate de droguri în rândul tinerilor americani

Urgențele legate de droguri au explodat în Statele Unite anul trecut. Cât timp școlile, sălile și terenurile de sport și celelalte programe pentru tineri au fost închise pe timpul carantinei, numărul apelurilor la 911 a crescut cu 43 la sută în ceea ce privește problemele cu drogurile ale tinerilor sub 20 de ani.

În ultimii trei ani, ratele au rămas stabile - aproximativ 25 de apeluri de urgență legate de droguri la fiecare 100.000 de apeluri. În timpul pandemiei, aceste cifre au crescut la peste 37 din 100.000, potrivit datelor din Sistemul Național de Informații pentru Servicii Medicale de Urgență (NEMSIS).

10 166 de urgențe legate de consumul de droguri în rândul tinerilor sub 20 de ani

Anul trecut, NEMSIS a colectat date privind 27,3 milioane de apeluri la numărul de urgență 911 din 47 de state, Dintre aceste apeluri, 10 166 dintre erau legate de droguri și medicamente cu statut special, iar victimele aveau cel mult 20 de ani. Statistica NEMSIS conține aproximativ 87% din toate răspunsurile de urgență din SUA, așa că ea poate fi considerată valabilă la nivel național. Iar concluziile care se impun după analiza acestor date nu sunt deloc liniștitoare.

Mai mult de 80% din situațiile de urgență asociate consumului de droguri au implicat utilizarea opioidelor, de exemplu medicamentele pentru durere, fentanilul și heroina, dar au inclus și toate celelalte clase de medicamente. Rata intervențiilor de urgență care au implicat administrarea de naloxonă - un medicament care inversează o supradoză de opioide - tinerilor a crescut cu 34% din 2019 până în 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cosumul solitar de droguri mărește riscul unei supradoze

Brandon Marshall, un epidemiolog de la Universitatea Brown, care studiază supradozele și consumul de droguri, a declarat că lockdown-ul și alte restricții sociale au exacerbat factorii de risc pentru tinerii care încep să utilizeze droguri și au creat un mediu mai periculos pentru consum. Explicația e simplă. Tinerii consumă de obicei droguri împreună, astfel încât, dacă cineva e în pericol, ceilalți anunță urgența. Acest lucru s-a schimbat pe perioada carantinei, iar consumul a devenit solitar- ceea ce a crescut riscul unei supradoze fatale.

„Ceea ce mă alarmează este că, dacă oamenii se obișnuiesc să folosească acum izolat și nu într-un cadru social, asta se stabilește ca o normă, Iar această normă ar putea continua să pună tinerii în pericol pînă vor ajunge la vârsta adultă.”

Drogurile au ucis 93 000 de americani anul trecut

Anul trecut, aproximativ 93 000 de persoane la nivel național au murit din cauza unoe supradoze, o creștere de aproape 30% față de anul precedent, potrivit datelor publicate în iulie de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Câți dintre aceștia sunt copii și adulți tineri la nivel național vom afla abia la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2022. Totuși, în unele metropole sunt cunoscute deja aceste date. Los Angeles, de exemplu, a raportat 37 de decese prin supradoză în rândul tinerilor sub 17 ani sau mai tineri. În anii anteriori, se înregistraseră între 10 și 15 copii decese anual. Tendința e aceeași și în Denver, care a raportat 10 decese în rândul minorilor în 2020. În anii 2018 și 2019 se înregistraseră 3 decese

Mulți experți în sănătate susțin că această creștere a urgențelor legate de droguri e legată de închiderea școlilor, anularea activităților sportive și izolarea socială, notează Reuters.