Evenimentul Zilei > Justitie > Caracatiţa din asigurări. „Unchiul” va fi chemat la DNA
Caracatiţa din asigurări. „Unchiul” va fi chemat la DNA

Caracatiţa din asigurări. „Unchiul” va fi chemat la DNA

Actualul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, va fi chemat la DNA în dosarul privind caracatiţa corupţiei din asigurări, în care a fost arestat Ilie Carabulea. Milionarul rămâne în arest. Procurorii DNA au cerut Senatului si Guvernului documentele care au stat la baza emiterii OUG privind ASF

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), va fi chemat la audieri în dosarul milionarului Ilie Carabulea, patronul din umbră al Carpatica Asig SA, acuzat că a corupt persoane din ASF pentru a-şi menţine ilegal firma pe piaţa asigurărilor. Această informaţie a fost obţinută din surse judiciare, potrivit cărora Dan Radu Ruşanu este "unchiul" din stenogramele discuţiilor purtate de Marian Mîrzac, membru neexecutiv în CA al ASF, cu Laura Chiţoiu, nevasta vicepremierului, urmărită şi ea penal în acest dosar.
SMS de liniştire a susţinătorilor
Conform procurorilor DNA, Marian Mîrzac, unul dintre personajele corupte de către milionarul Carabulea, a urmărit crearea unui pol de influenţă şi chiar ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al ASF. Când acest lucru nu s-a întâmplat, fiind numit altcineva ca vicepreşedinte după demisia lui George Daniel Tudor, Marian Mîrzac a transmis, pe 8 noiembrie, mesaje tip SMS intermediarului Radu Mustăţea.
"Mi-am pus oameni în posturi cheie şi a aflat că eu n-am mai vrut…că e mai bine din spate…:D". După alte 12 minute i-a trimis încă unul: "Prima dată i-a zis că ştia că nu o să ies eu ptr că am făcut echipă cu nişte looseri..=)) . După aia s-a răzgândit…că de fapt eu cu unchiu’ conducem acolo…".
Întrebat despre Ordonanţă
Conform surselor EVZ, Ruşanu ar putea fi întrebat şi despre modul în care a fost iniţiat proiectul de OUG privind organizarea şi funcţionarea ASF, având în vedere faptul că procurorii DNA verifică toate circumstanţele în care a fost emisă.Deja Procurorii au cerut la Senat si la Guvern documentele care au stat la baza emiterii Ordonantei de urgenta privind organizarea si functionarea ASF.
Până la închiderea ediţiei, Dan Radu Ruşanu nu a putut fi contactat, pentru a-şi spune punctul de vedere, el fiind într-o "întâlnire în afara instituţiei" pe care o conduce.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: