Capitolul la care Rusia stă dezastruos după 20 de ani. Chiar și Vladimir Putin a intrat în alertă

putin, presedinte, rusia, mandat

Speranța de viață din Rusia a scăzut semnificativ, în 2020, an marcat de pandemia de coronavirus. Datele arată un regres în această țară după două decenii.

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, speranța de viață în Rusia a scăzut. Conform datelor luate în considerare pentru anul 2020, marcat de pandemia de coronavirus. Speranța de viață a coborât, în medie, cu doi ani, conform statisticilor oferite de Ministerul Sănătății de la Moscova.

Vladimir Putin a trasat un obiectiv ce trebuie îndeplinit până în 2030

Din 2003, acest indicator a crescut progresiv în Rusia, ajungând la 73,3 ani în anul 2019, înainte de a scădea brusc la 71,5 ani între ianuarie şi decembrie 2020. Potrivit ministerului, această scădere se explică printr-un excedent de decese în urma epidemiei de COVID-19, care a reprezentat „una dintre cele mai mari provocări” pentru sistemul sanitar rus, conform Agerpres.

La mijlocul lunii aprilie, ministrul Sănătăţii Mihail Muraşko a recunoscut că pandemia a avut "consecinţe demografice negative" şi a dus la scăderea speranţei de viaţă.

Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, a trasat, săptămâna trecută,  ca obiectiv, o speranţă de viaţă de 78 de ani până în anul 2030. Președintele Rusiei a spus că speranța de viață de a devenit alarmantă. În 2020, rata mortalității a crescut cu 17,9% față de cea consemnată cu un an mai devreme. Guvernul Rusiei a fost acuzat că a minimalizat consecinţele epidemiei, numărând doar decesele a căror cauză principală a fost coronavirusul, după confirmarea în urma autopsiei.

Rusia a relaxat repede restricțiile. Oficialii dee la Kremlin s-au temut că va fi afectată o economie care nu funcționează prea grozav

După o primă carantină impusă în primăvara anului trecut, Rusia a relaxat treptat, treptat, măsurile de restricţie împotriva coronavirusului, asigurându-se că vârful pandemiei a trecut. Autoritățile s-au temut să prelungească măsurile dure, pentru a nu afecta o economie care merge foarte prost în ultimii ani, La Moscova se mizează de asemenea pe vaccinul lor Sputnik V, chiar dacă campania de vaccinare decurge lent pe fondul neîncrederii ruşilor în serul naţional, mai precizează sursa citată.