De ce sunt capacele atașate de sticle. Mulți consumatori, nemulțumiți de această schimbare

De ce sunt capacele atașate de sticle. Mulți consumatori, nemulțumiți de această schimbareCapace de suc. Sursa foto Facebool

Un nou design cu capace de plastic atașate la sticlele de băuturi a stârnit o mulțime de controverse. Sticlele de plastic s-au schimbat în toată Europa. Acum, în locul capacelor cu care suntem obișnuiți să se desfacă complet, există benzi suplimentare de plastic care țin capacul prins de sticlă.

Coca-Cola deja a schimbat capacele

Coca-Cola a fost una dintre primele companii care au adoptat schimbarea, deoarece au introdus noul design în Europa în ultimul an sau doi. „Această mică schimbare are potențialul de a avea un impact mare, asigurând că astfel consumatorii reciclează sticlele noastre și niciun capac nu rămâne în urmă”, a declarat Agnese Filippi, managerul Coca-Cola Irelanda, înaintea adoptării acestei măsuri.

sticlă cola

Cola Cola. Sursa foto Facebook

Atunci când regulile care impuneau schimbarea au fost anunțate pentru prima dată de UE în 2018, multe companii au spus că această măsură va duce la o creștere a plasticului și va implica costuri suplimentare pentru producători. Acum, această regulă trebuie respectată în toată Europa.

Consumatorii, nemulțumiți de noul design de capace

Mulți consumatori sunt nemulțumiți de schimbarea sticlelor și spun că este incomod să bei în aceste condiții. „Aceasta a fost a doua cea mai proastă idee pe care UE a avut-o în ultimii 10 ani.”„Se mai gândește cineva că a devenit incapabil să deschidă capacul unei sticle de plastic... fără să știe că a fost adoptată o nouă lege pentru a le ține atașate în scopuri de reciclare. Am crezut că sunt SLAB.”

Sticlă de plastic

Sticlă de plastic. Sursa foto Reddit

Capace care nu se desfac complet din luna iulie

Toate statele membre UE sunt obligate să elimine treptat capacele separate până în iulie pentru sticlele de băuturi din plastic de până la trei litri. Face parte dintr-o directivă a UE anunțată în 2018, care își propune să reducă risipa deșeurilor de plastic de unică folosință.Capacele separate au fost interzise ca parte a unui plan mai amplu de abordare a deșeurilor de plastic în Europa.

Statele membre ale UE au voie să stabilească propriile lor cerințe de design, atâta timp cât „capacele rămân atașate la containere în timpul utilizării produselor”. Deși această regulă este doar în Europa, și Regatul Unit a modificat sticlele, potrivit Ziare.

Ne puteți urmări și pe Google News