Este o zi specială, pentru că, astăzi, MAI împlinește 157 de ani”, a declarat Carmen Dan. Oficiali din MAI au precizat, pentru EVZ, că, pe lista celor premiați de ministru se numără peste 40 de persoane din Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmerie, Pompieri și Direcția de Relații Internaționale. Carmen Dan a declarat că își va exercita funcția până în momentul publicării demisiei în Monitorul Oficial. Despre motivele schimbării din funcție a ex-ministrului de Interne, oficiali din MAI au precizat că decizia a fost una politică, dar are legătură cu protestele din 10 august 2018.

Reforme întâziate

Legat de acest aspect, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, a declarat că, în urma acestei schimbări proiectele de reformă în cadrul MAI vor fi întârziate. „Vor urma alegerile prezidențiale și, apoi, cele locale. Polițiștii vor fi blocați în aceste activități iar până ce noul ministru se va edifice asupra demersurilor inițiate va dura ceva vreme”, a precizat Surugiu. În ultima zi de mandat al ministrului Carmen Dan, MAI a anunțat punerea în dezbatere publică a proiectului legislativ privind folosirea brăţărilor electronice, în special pentru cei acuzați de violență în familie.

Suport legislativ pentru toamnă

„În cursul acestei veri se vor colecta opiniile tuturor celor care doresc să contribuie şi care sunt interesaţi să avem un suport legislativ şi pentru acest domeniu şi îmi exprim speranţa că din toamnă să putem să îl votăm în Parlament”, a spus Carmen Dan.