Evenimentul Zilei > Actualitate > CANNABIS DE CAUCIUC. Aproape 8 kilograme de droguri, ascunse în roata de rezervă | VIDEO
CANNABIS DE CAUCIUC. Aproape 8 kilograme de droguri, ascunse în roata de rezervă | VIDEO

CANNABIS DE CAUCIUC. Aproape 8 kilograme de droguri, ascunse în roata de rezervă | VIDEO

Descoperire-surpriză la Calafat! Poliţiştii de frontieră au descoperit 7,72 kg canabis ascunse în roata de rezervă a unui autoturism condus de un cetăţean polonez care venea din Grecia.

Doi "turişti" polonezi s-au plimbat din Grecia până în România cu aproape 8 kilograme de droguri. La graniţa ţării noastre, ei au preferat să "admire" Dunărea şi au trecut cu bacul. Au ajuns pe tărâm românesc, ieri, în jurul orei 12.00. Ei s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Peugeot. Cetăţeanul polonez Edward J., în vârstă de 33 ani, era însoţit de iubita lui Natalia W., în vârstă de 22 ani. Cei doi au spus că se deplasau din Grecia cu destinaţia finală Polonia.
Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, folosindu-se de câinele de serviciu care a semnalat existenţa unor substanţe stupefiante. Astfel, în urma controlului fizic efectuat de către poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au fost descoperite, ascunse sub scaunele din faţă şi în roata de rezervă, 20 colete învelite în folie de plastic, care conţineau o substanţă vegetală.
În urma testelor preliminare, substanţa, în greutate totală de 7,72 kg, a reacţionat pozitiv la canabis. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Servicului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeni polonezi acte premergătoare de cercetare penală pentru introducere sau scoatere din ţară de droguri de risc, cei în cauză fiind prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. Craiova, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.