Candidatura lui Cristian Popescu PIEDONE, decisă astăzi în INSTANȚĂ

Candidatura lui Cristian Popescu PIEDONE, decisă astăzi în INSTANȚĂ

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone se decide astăzi în instanță. Vor fi puse în discuții primele 10 contestații depuse de supraviețuitorii incendiului din Colectiv și de rudele celor ce și-au pierdut viața în tragedia din 30 octombrie 2015. După ce fostul edil a anunțat că revine în viața publică, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au primit zeci de alte plângeri.

Atât supraviețuitorii incendiului de la clubul Colectiv, cât și apropiații celor 64 de victime cataloghează intenția lui Cristian Popescu Piedone de a candida din nou pentru scanul de primar al Sectorului 4, drept o sfidare.

Acesta și-a explicat decizia de a intra în cursa electorala pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Atunci când ne-am întâlnit, ori în mesajele pe care mi le-aţi trimis, mi-aţi spus că mă apreciaţi pentru ce am făcut în sectorul nostru. Dar mi-aţi spus şi ceva care m-a durut: m-aţi întrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am părăsit? Voi mi-aţi dat răspunsul: să continuăm împreună ceea ce am început. Mi-aţi spus că vreţi să vă luaţi primăria înapoi”, a scris Piedone.

Nu numai cei afectați de tragedia din Colectiv au atacat decizia lui Piedone. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îi aduce critici dure acestuia: "La cinci zile diferență repera onoarea domnul acesta. Au trecut cinci luni după cele cinci zile și atât ține onoarea. Atât ține onoarea la români, la bucureșteni sau cel puțin la locuitorii din sectorul 4."

Conform legii, judecătorii pot invalida candidatura lui Cristian Popecu Piedone la primărie dacă vor considera că plângerile depuse sunt justificate, informează Digi 24.