Evenimentul Zilei > Actualitate > Când începe școala. Informații de ultimă oră de la Minister Educației
Când începe școala. Informații de ultimă oră de la Minister Educației

Când începe școala. Informații de ultimă oră de la Minister Educației

Copiii se întorc la școală? Vestea cea mare vine chiar de la Ministerul Educației, în contextul evenimentelor de luni.

Luni, copiii din România au avut o mare problemă la școala online, în sensul că toată rețeaua nu a funcționat din cauza serverelor de la Google. Aplicația Google Classroom, folosită pentru activitățile din școala online, nu a putut fi folosită pentru o bună bucată de timp.

În lumina acestor evenimente, Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educație, vine cu un anunț foarte important pentru elevii din România.

Copii s-ar putea întoarce la școală începând cu data de 11 ianuarie. Întoarcerea elevilor în unitățile de învățământ este condiționată în primul rând de situația epidemiologică cu care România se va confrunta la momentul respectiv, deci nimic nu este sigur acum.

Problemele de la Google nu au avut loc doar în România, ci au fost raportate în mai multe părți ale lumii, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și India.

Jean Badea, secretar de Stat în Ministerul Educației, a intervenit la Antena 3, unde a anunțat că anul școlar ar putea reîncepe de la 11 ianuarie 2021.

De ce nu s-a putut ține școala online luni?

„Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, într-adevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și într-adevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute (…) Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite”, a declarat secretarul de stat.

Când se întorc copiii la școală?

„Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a spus Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației.