Evenimentul Zilei > Economie > Când creşte salariul minim şi cine va avea mai mult de câştigat. Noi principii anunţate de ministrul Finanţelor
Când creşte salariul minim şi cine va avea mai mult de câştigat. Noi principii anunţate de ministrul Finanţelor

Când creşte salariul minim şi cine va avea mai mult de câştigat. Noi principii anunţate de ministrul Finanţelor

De la 1 ianuarie salariul minim va fi majorat. De la 1 ianuarie. Cel mai proabil. Creşterea va fi diferenţiată. Mai mare şi pentru vechimea în muncă şi studii superioare. Vechimea, pentru fidelizarea angajaţilor. Anunţul a fost făcut în acest sens de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Mediul privat preferă ca această creştere să fie de la 1 ianuarie. Oricum, au fost discuţii şi cu sindicatele, şi cu patronatele. Rămâne ca decizia clară să fie luată în cel mai scurt timp, legată de cifre. În orice caz, dacî iniţial se vorbea de majoararea salariului minim de la 1 decembrie, acum ideea de 1 ianuarie 2019 este mult mai clară.

Legat de colectarea veniturilor la bugetul de stat, ministrul Finanţelor spune că planul de colectare a fost ăndeplinit, deşi, pe de altă parte, vorbeşte şi despre anumite minusuri în structura planului de colectare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.