Când a apărut, de fapt, mutația Omicron. Primele cazuri, descoperite mai devreme decât se știa oficial

Când a apărut, de fapt, mutația Omicron. Primele cazuri, descoperite mai devreme decât se știa oficial sursa: arhivă EVZ

Mutația Omicron a apărut mai devreme decât se știa inițial, în luna octombrie, conform ultimelor date oficiale venit din Africa. Identificarea s-a făcut în octombrie.

Centrul nigerian pentru controlul bolilor (NCDC) a confirmat primele cazuri de variantă Omicron a coronavirusului în țară. Directorul general, doctorul Ifedayo Adetifa, care a dezvăluit acest lucru într-o declarație, a spus că două cazuri au fost descoperite prin secvențiere genomică și a legat cazurile de doi pasageri ce au venit din Africa de Sud.

Mutația Omicron a apărut cu câteva săptămâni înainte de a fi raportată oficial

El a observat că cei doi pacienți erau asimptomatici și că a început urmărirea contactelor.

„În conformitate cu testele de călătorie de rutină cerute tuturor călătorilor internaționali și secvențierea genomică la Centrul nigerian pentru controlul bolilor prin intermediul Laboratorului național de referință, Abuja, confirmă primul caz din Nigeria al variantei Omicron”, a declarat Adetifa.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Secvențierea genomică a cazurilor pozitive din testele de rutină din a doua zi pentru călătorii în Nigeria a identificat două cazuri de variantă Omicron în rândul călătorilor din Africa de Sud care au sosit în Nigeria săptămâna trecută. Secvențierea retrospectivă a cazurilor confirmate anterior în rândul călătorilor în Nigeria a identificat, de asemenea, varianta Omicron printre probele colectate în octombrie 2021”, a mai spus oficialul, conform The Guardian. 

Primul caz, identificat în Botswana. Vestea a fost dată din Africa de Sud

Asta înseamnă că tulpina a apărut cu câteva săptămâni înainte de-a fi detectată și raportată de oficialii din Africa de Sud.

Varianta Omicron, o nouă tulpină a bolii coronavirus, a fost raportată de Africa de Sud și detectată pentru prima dată în Botswana. Aceasta a apărut în mai bine de o duzină de țări, alimentând temerile la nivel mondial cu privire la o pandemie de coronavirus care a ucis peste cinci milioane de persoane și a zdruncinat serios economiile din întreaga lume, mai spun jurnaliștii de la sursa citată.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat Omicron ca fiind o variantă îngrijorătoare. Canada a interzis marți călătorii din Egipt, Nigeria și Malawi din cauza temerilor legate de răspândirea noii variante a coronavirusului Omicron, ridicând la 10 numărul țărilor africane vizate de Ottawa.