Evenimentul Zilei > Actualitate > Campionul paralimpic organizează o super-gală caritabilă de Crăciun
Campionul paralimpic organizează o super-gală caritabilă de Crăciun

Campionul paralimpic organizează o super-gală caritabilă de Crăciun

Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria României și cvintuplu campion mondial la ciclism, organizează pe 21 decembrie (ora 19.00) la Miercurea Ciuc (Casa de Cultură a Sindicatelor), o gală caritabilă de Crăciun, după modelul concertului susținut de Filarmonica din Viena.

Toți banii încasați în urma vânzării biletelor și a donațiilor vor fi oferiți către trei copii cu dizabilități cu o poveste emoționantă.

Concert naistul Nicolae Voiculeț

Cei care iubesc muzica clasică vor putea auzi arii din cele mai populare opere și operete, interpreții fiind soprana Lívia Chiuariu și tenorul Adorján Pataki (Opera Maghiară din Cluj-Napoca). Totodată vor concerta și naistul de renume mondial Nicolae Voiculeț, Orchestra de Cameră Ciuc, iar dirijor va fi Horváth Gábor de la Opera din Budapesta. În programul galei: muzică de W.A. Mozart,  Vaughan Williams, Verdi-Rigoletto, L.Anderson – Slegh Ride, Schubert – Ave Maria, L Mascagni: Cavaleria Rusticana – Intermezzo.

"Așteptăm pe tot parcursul anului o sărbătoare, o oportunitate, o șansă. Viața noastră este plină cu așteptari, așteptăm și ne pregătim pentru un eveniment, și când acesta trece, ne pregătim iarăși pentru un alt eveniment. Dar între timp, oare suntem atenți la alți oameni?! În timpul anului îi ajutăm pe ceilalți? Oare lăsăm ca tandrețea să fie ghidul nostru de zi cu zi? Gala Novak vă încurajează să exersați iubirea, caritatea, să fiți atenți la ceilalți și să-i ajutăm împreună pe copiii care nu pot trăi viața din plin" – a fost mesajul lui Eduard Novak, campion paralimpic și președinte al Federației Române de Ciclism.

Vor fi ajutați 3 copii cu handicap sever

În 2015, la prima ediție a Galei Novak, au fost strânși 20.684 lei, iar banii au ajutat la operația lui Csiszér Máté Balázs (boala oaselor fragile) și la cumpărarea unui scaun cu rotile performant pentru Boros Robert. În 2016, Gala Novak își propune să sprijine trei cazuri speciale:

Nadia Balcan (Miercurea Ciuc) a avut la naștere leziuni la creier și a fost diagnosticată cu paralizie la cele patru membre. Săptămânal, fetița de 10 ani este dusă de către parinți la Centrul de Dezvoltare Timpurie şi de Reabilitare Sânmartin, unde închiriază un scaun cu rotile special, cu care Nadia poate să stea în picioare câteva ore. Nadia are nevoie de o structura specială, care ar ține coloana vertebrală pe o poziție dreaptă.

Nagy László, elev în clasa X în Lunca de Sus, s-a născut cu distrofie musculară. În 2008 a avut o operație de transplant de celule stem, la Kiev, după care starea lui de sănătate s-a stabilizat, simte membrele inferioare, însă nu poate să stea în picioare, are nevoie de scaun cu rotile performant. La 16 ani este pasionat de engleză și după terminarea școlii vrea să fie translator.

Rápolti Anita, din cauza lipsei de oxigen la naștere, a suferit leziuni la creier, fiind diagnosticată cu paralizie a celor patru membre. La cei 11 ani Anita este elevă în clasa a II-a fără frecvență, iar părinții o ajută la dezvoltarea sa fizică și mentală. Primește tratamente specifice de la un fizioterapeut și psiholog. Anita poate înțelege oamenii din jurul ei, însa poate comunica numai prin gesturi. Mama ei este tot timpul lângă Anita, ea a învățat-o pe fetiță numerele și alfabetul. Anita a avut multe interventii chirurgicale, familia se pregătește să o ducă acum în Barcelona, la o clinică specializată.

Cum puteți cumpăra bilete și face donații:

Biletele costă 50, 100 sau 150 lei și cumpărătorii vor avea locuri diferite în sala de concert în funcție de categoria biletelor.  Pe lângă spectacol, în pauză Cofetăria Novak va pregăti un bar cu deserturi. Biletele pot fi cumpărate zilnic de la ora 7.00 la 21.00 în Cofetăria Novak din Miercurea Ciuc (str. Petőfi Sándor 34), automatele zebrapay din orașele mari sau online pe https://www.iabilet.ro/site/event/27279/. Copiii pot fi sprijiniți și cu bilete speciale de 50 de lei, însă aceste bilete nu conțin și contravaloarea biletelor de intrare. Totodată, cei care vor să contribuie financiar la ajutorarea celor trei copii cu dizablități, pot face donații în contul: RO12OTPV260000701904RO01. Gala Novak va fi transmisă înregistrat în perioada sarbătorilor pe TVR1.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: