Evenimentul Zilei > Actualitate > Campionul paralimpic, în cursa vieții!
Campionul paralimpic, în cursa vieții!

Campionul paralimpic, în cursa vieții!

Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria Romaniei, va participa in aceste zile la Turul Valenciei, competitie la care s-au inscris si opt echipe din World Pro Tour.

Ciucanul devine astfel primul sportiv cu dizabilitati din lume care va concura impotriva unor sportivi din elita ciclismului.  Presedinte in exercitiu al FR Ciclism, Novak va fi insotit in cursa de sapte colegii de la Tusnad Cycling Team, singura echipa continentala (al treilea esalon valoric pe plan mondial) din Romania.

Suntem foarte mandri ca putem duce ciclismul romanesc la un nivel la care nu a mai fost niciodata. Ne vom duela cu cei mai buni ciclisti din lume. Pentru mine personal va fi un moment cu totul special. Cursa reprezinta si un mesaj social, o dovada ca si sportivii cu dizabilitati pot concura alaturi de cei normali. Imi doresc enorm sa termin competitia, va fi foarte dificil, dar nimic nu e imposibil in viata! – a declarat Eduard Carol Novak (39 ani).
 
La competitie vor participa nume sonore ale momentului precum italianul Fabio Aru (castigator Turul Spaniei 2015, vicecampion Turul Italiei 2015) si 8 din cele 16 echipe aflate in elita ciclismului mondial: Astana (castigatoare Turul Italiei 2015), Cannondale Pro Cycling, Etixx-Quick Step, IAM Cycling, Movistar Team (castigatoare in Turul Frantei si Turul Spaniei 2015), Team Katusha, Team Lotto NL-Jumbo si Team Sky.

Competitia incepe miercuri, iar momentele cele mai importante vor fi transmise zilnic LIVE pe Eurosport pana duminica.