Evenimentul Zilei > Actualitate > Campionul mondial la snooker, Mark Selby, vine cu trofeul la Bucureşti, la gala “Best of snooker”
Campionul mondial la snooker, Mark Selby, vine cu trofeul la Bucureşti, la gala “Best of snooker”

Campionul mondial la snooker, Mark Selby, vine cu trofeul la Bucureşti, la gala “Best of snooker”

Cei mai buni jucători de snooker din lume vor veni la Bucureşti pentru gala “Best of snooker”, programată la 22 mai 2016, la circul Globus. Au fost stabilite şi ultimele detalii legate de super evenimentul la care va fi prezent inclusiv proaspătul campion mondial la snooker, Mark Selby, care va prezenta la Bucureşti trofeul pe care l-a cucerit la începutul lunii mai.

Astfel, s-a stabilit cine va anunţa jucătorii la intrarea în arenă, dar şi cine îi va arbitra pe aşii tacului de snooker. Prezentatorul galei “Best of snooker” va fi Bogdan Gamaleţ, iar meciurile dintre Mark Selby, Neil Robertson şi Judd Trump vor fi arbitrate de celebrul Olivier Marteel. Campionul Mark Selby va întâlni numărul 3 mondial şi numărul 5, pe Judd Trump şi Neil Robertson.

Olivier Marteel este născut la 10 mai 1969 în Nieuwpoort, Belgia. Oficialul de la masa de snooker este primul belgian care a arbitrat o finală de cupă mondială. Marteel s-a întâlnit chiar în urmă cu puţin timp cu una dintre cele trei vedete ale serii de 22 mai, la confruntarea dintre Neil Robertson şi Michael Holt. În cadrul Campionatului Mondial de anul acesta, Marteel a mai arbitrat şi partidele dintre Stephen Maguire şi Alan McManus, Anthony McGill şi Marco Fu, dar şi semifinala dintre Alan McManus şi Ding Junhui. În marea finală de anul acesta, celebrul arbitru a deţinut rolul de scorer. Printre meciurile importante arbitrate de belgian se numără finala Campionatului Mondial din 2015, finala World Granx Prix, finala Australian Goldfields Open, finala Mastersului German şi semifinala Campionatului Mondial din 2014.

Announcerul galei, Bogdan Gamaleţ, s-a născut la 8 februarie 1962, este arbitru internaţional de snooker clasa 2 şi fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Snooker. Persoană charismatică, Bogdan Gamaleţ este fost realizator de emisiuni şi prezentator de ştiri (Prima TV, Realitatea TV, TVR, N 24). Actualmente, acesta este Lector Univ. Dr. la Universitatea Hyperion, Facultatea de Jurnalism, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Departamentul Jurnalism. Gamaleţ a participat la mai multe campionate europene şi mondiale de amatori, precum şi la turnee de profesionişti (PTC), unde a arbitrat jucători de top ca John Higgins, Mark Williams, Joe Perry, Martin Gould şi Anthony McGill.

Mark Selby va veni la Bucureşti cu trofeul câştigat la Campionatul Mondial de snooker, unde a devenit pentru a doua oară campion mondial. El deţinea titlul de „numărul 1 mondial”, iar trofeul de la CMS i-a mărit popularitatea printre fanii snookerului.

Biletele pentru evenimentul demonstrativ “Best of snooker” se găsesc şi la circul Globus, dar fanii snookerului pot comanda bilete şi pe BILETOO.ro, BILET.ro, EVENTIM.ro sau le pot cumpăra de la librăriile Eminescu, Librarium, Cărtureşti, Humanitas, de la standul BiletFan, de la staţia de metrou Unirii 1, din magazinele Vodafone, Orange, Germanos, de la Agenţiile TUI Travel, Eurolines, Palatul Copiilor şi de la Teatrul Elisabeta.