Evenimentul Zilei > Social > Campionatului European de patinaj artistic de la Graz, la TVR 2, TVR 2 HD și TVR Moldova
Campionatului European de patinaj artistic de la Graz, la TVR 2, TVR 2 HD și TVR Moldova

Campionatului European de patinaj artistic de la Graz, la TVR 2, TVR 2 HD și TVR Moldova

Din această săptămână, spectacolul feeric al patinajul artistic se întoarce la Televiziunea Româna. Începând de miercuri, 22 ianuarie și până duminică, 26 ianuarie, TVR 2, TVR 2 HD și TVR Moldova vor transmite în direct Campionatele Europene de patinaj artistic de la Graz, Austria. La competiție vor participa peste 120 de patinatori, din 33 de țări.

România ar fi trebuit să fie reprezentată de Julia Sauter, clasată anul trecut pe locul 14, dar patinatoarea de origine germană nu este încă refăcută după o entorsă la gleznă.

TVR 2 va difuza, simultan cu TVR Moldova, în direct, probele de concurs, de miercuri până sâmbătă. Gala de închidere va avea loc duminică, 26 ianuarie, de la ora 15:30.

TVR 2, program:

Miercuri, 22 ianuarie:  ora 15:00 Program scurt băieți

ora 21:40 Program scurt perechi

Joi, 23 ianuarie:           ora 11:00 Rezumat

ora 15:00 Program impus/dans

ora 21:40 Program liber- băieți

Vineri, 24 ianuarie:      ora 11:00 Rezumat

ora 15:00 Program scurt–fete

ora 20:50 Program liber –perechi

Sâmbătă, 25 ianuarie:  ora 15:00 Program impus/dans

ora 21:50 Program liber–fete

Duminică, 26 ianuarie:            ora 15:00 Rezumat

       ora 15:30 Gala de închidere

 

Întrecerile vor fi comentate de Monica Bucur și Alina Alexoi. Competiția va determina cotele de intrare pentru fiecare federație la Campionatele Europene 2021.

Dintre campionii europeni din 2019, doar reprezentanții Franței, Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron își vor putea apăra titlul pe gheața patinoarului Steiermarkhalle. Spaniolul Javier Fernandez, cu 7 medalii de aur continentale în palmares, s-a retras, lăsând deschisă lupta pentru supremație în întrecerea masculină, iar la perechi, Vanessa James și Morgan Cipres au decis să facă o pauză, la fel ca și campioana olimpică Alina Zagitova. Campioana europeana din proba feminină, Sofia Samodurova a ratat selecția, fiind doar a 9-a în concursul din Rusia.

„Dacă francezii Papadakis și Cizeron sunt favoriții probei de dans, întrecerea feminina va fi una în care Eteri Tutberidze va arunca pe gheața patinoarului din Graz artileria grea.  Antrenoarea  care a dus o pe Alina Zagitova în 2018 la aurul olimpic vine în Austria cu trei patinatoare de excepție, toate trei excelente săritoare: Alyona Kostornaia, câștigătoarea la 16 ani a Grand Prix-ului de la Torino și alte două sportive de 15 ani, campioana mondială de junioare, Alexandra Trusova, prima patinatoare din lume care a sărit cvadruplu Lutz și vicecampioana lumii, Anna Shcherbakova. Interesant de urmărit și duelul pentru supremație în proba masculină între patinatorii din Rusia, Franța și Italia, în timp ce la perechi, fără James și Cipres rușii par a avea primele șanse”, spune Monica Bucur, jurnalist TVR.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: