Evenimentul Zilei > Actualitate > Camioanele “transparente” care vor revoluţiona traficul rutier mondial | GALERIE FOTO si VIDEO
Camioanele “transparente” care vor revoluţiona traficul rutier mondial | GALERIE FOTO si VIDEO

Camioanele “transparente” care vor revoluţiona traficul rutier mondial | GALERIE FOTO si VIDEO

Samsung speră să implementeze o nouă tehnologie care să revoluţioneze desfăşurarea traficului şi să contribuie masiv la reducerea numărului de accidente rutiere.

Camioanele revoluţionare ale companiei coreene vor avea montate camere de luat vederi, sisteme video wireless şi ecrane uriaşe în partea din spate pe care vor fi proiectate imagini din sensul opus. Astfel, participanţii la trafic aflaţi în coada camionului vor şti în fiecare clipă ce vine din partea opusă şi dacă este sau nu oportun să se înscrie într-o depăşire. “Monitoarele gigant vor funcţiona şi pe timp de noapte”, au precizat reprezentanţii companiei Samsung, care a testat deja un astfel de prototip. Ideea unor astfel de camioane le-a venit celor de la Samsung după li s-a cerut să vină cu o idei pentru reducerea numărului mare de accidente rutiere din Argentina, unde o persoană moare în fiecare oră din acestă cauză.