Evenimentul Zilei > International > Cameră de tortură descoperită într-un oraș din Ucraina eliberat de sub dominația rusă
Cameră de tortură descoperită într-un oraș din Ucraina eliberat de sub dominația rusă

Cameră de tortură descoperită într-un oraș din Ucraina eliberat de sub dominația rusă

Poliția a anunțat că a descoperit încăperea după ce mai mulți localnici au declarat că au auzit țipete în clădirea în care se afla aceasta. Anchetatorii încearcă acum să afle exact ce s-a întâmplat în acea cameră de tortură. O închisoare improvizată a fost descoperită și în orașul Balaklia.

Poliţia ucraineană a anunțat, marţi, că a descoperit o adevărată cameră de tortură în oraşul Pisky-Radkivski, din estul regiunii Harkov. Orașul a fost ocupat de forțele armate ruse mai multe luni, dar acum a fost eliberat de ucraineni, transmite CNN.  

Cameră de tortură

Potrivit poliției ucrainene, printre obiectele găsite în această încăpere se numără și o cutie de plastic plină cu dinţi de aur. Oamenii din zonă au declarat anchetatorilor că au auzit de mai multe ori țipete din clădirea în care a fost descoperită camera de tortură.

„După eliberarea orașului Pisky-Radkivski, locuitorii au raportat Poliţiei că în subsolul uneia dintre case erau ţinuţi prizonieri (localnici soldaţi ai brigăzii antiteroriste, dar şi militari din cadrul Forţelor Armate ale Ucrainei). Anchetatorii lucrează pentru a stabili toate faptele care au avut loc în această cameră de tortură”, a declarat Serhiy Bolvinov, şeful Departamentului de investigaţii al Poliţiei Naţionale din regiunea Harkov.

Închisoare improvizată

O închisoare improvizată a fost decoperită, la mijlocul lunii septembrie, și în orașul Balaklia, tot din regiunea Harkov. Într-un reportaj, realizat de reporterii BBC, un bărbat a povestit că a fost luat prizonier de ruși și timp de 40 de zile a fost torturat. O secție de poliție din localitate a fost transformată peste noapte în închisoare.

Motivul pentru care a fost reținut de trupele ruse a fost o fotografie în care fratele său apărea îmbrăcat în uniformă militară. Artem le-a spus reporterilor că a fost ținut într-o celulă, dar a putut auzi țipetele celorlați prizonieri care erau și ei torturați. El a susținut că sistemul de ventilație a fost oprit intenționat de armata rusă, pentru ca țipetele să semene teroare în rândul celor încarcerați.

Artem a povestit că prizonierilor li s-au aplicat șocuri electrice. „Le-au făcut asta unora dintre prizonieri odată la două zile. Au folosit un generator electric. Cu cât mergea mai repede, cu atât era mai mare tensiunea“, a spus Artem.

În oraș au mai fost decoperite și morminte improvizate. Cadavrele mai multor bărbați uciși de armata rusă au fost lăsate să zacă în stradă, Oamenii au fost îngropați de localnici, iar unii dintre ei nu au fost încă identificați. Trupurile lor au fost deshumate de autorități care au deschis o anchetă cu privire la crime la război.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: