Camera de Comerţ şi Industrie a României, gazda Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române

Camera de Comerţ şi Industrie a României, gazda Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române

Camera de Comerţ şi Industrie a României, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, a organizat, astăzi 1 septembrie, cu ocazia Zilei Diplomației Române, o dezbatere economică, cu tema „Priorităţi, oportunităţi şi provocări în promovarea economică externă a României”.

Acest eveniment a marcat deschiderea sesiunilor de lucru din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR), care se  va desfășura în perioada 1-4 septembrie 2015.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, domnul Mihai Daraban, a amintit avantajele protocolului de colaborare semnat recent cu Ministerul Afacereilor Externe şi totodată a subliniat implicarea determinată şi constantă a CCIR în promovarea intereselor mediului de afaceri peste hotare, cu precădere în spaţiul extracomunitar.

„Suntem gata să răspundem necesarului de consultanţă şi informaţii de afaceri. Consider că numai printr-un efort comun şi susţinut, vom reuşi să contribuim, în mod semnificativ, la creşterea prosperităţii în România, la dezvoltarea durabilă a infrastructurii naţionale şi la încheierea unor colaborări de lungă durată cu parteneri externi de încredere”, a declarat Preşedintele CCIR.

Consilierul prezidenţial, dl Lazăr Comănescu, a salutat iniţiativa de lansare a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române la Camera de Comerţ şi Industrie a României: „Evenimentul de astăzi începe cu o dimensiune economică ceea ce poate fi interpretat ca un mesaj de încurajare transmis întregului corp diplomatic al României pentru a se implica mai mult pe dimensiunea economică”.

Secretarul de stat, dl Florin Vodiţă, Şeful Departamentului de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale din MECT, a făcut referire la activitatea de promovare economică şi la modalităţile de interacţiune cu firmele româneşti prezente pe pieţele externe, respectiv cu firmele străine partenere, cu precădere în Spania şi Italia.

Şeful Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public Privat DPISPPP şi secretar de stat, dl Alexandru Năstase, a prezentat elementele strategice ale activităţii de promovare în domeniul investiţiilor, avantajele pe care România le oferă investitorilor străini şi acţiunile de promovare avute în vedere în perioada următoare.

Sesiunea a fost moderată de secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu parlamentul, dl Radu Podgorean, la dezbatere a mai participat secretarul general al ANEIR, dl Mihai Ionescu.