Evenimentul Zilei > Politica > Camera Deputaţilor: Proiectul privind DESECRETIZAREA DOSARELOR fostei SECURITĂŢI, ADOPTATĂ tacit
Camera Deputaţilor: Proiectul privind DESECRETIZAREA DOSARELOR fostei SECURITĂŢI, ADOPTATĂ tacit

Camera Deputaţilor: Proiectul privind DESECRETIZAREA DOSARELOR fostei SECURITĂŢI, ADOPTATĂ tacit

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, luni, propunerea legislativă care reglementează desecretizarea dosarelor fostei Securităţi comuniste din România din perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, aflate în prezent în arhivele SRI, SIE şi MApN.

Propunerea legislativă privind deconspirarea activităţii întregului personal al Securităţii (ofiţeri, colaboratori, informatori) ca aparat ideologic al regimului comunist în România în perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989 a fost adoptată tacit, potrivit Agerpres, deoarece termenul de dezbatere de 21 octombrie a fost depăşit.

Proiectul – iniţiat de fostul deputat liberal Dan Cristian Popescu – mai prevedea ca, în termen de 60 de zile de la publicarea acestei legi în Monitorul Oficial, instituţiile care deţin în arhivele proprii documente referitoare la personalul (ofiţeri, informatori şi colaboratori) care a făcut parte din fosta Securitate comunistă din România vor proceda la desecretizarea acestora şi predarea lor, conform legislaţiei în vigoare, către CNSAS.

Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: