Evenimentul Zilei > Justitie > Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură, a primit sute de mii de dolari de la Fundația Ion Rațiu. Suma, sub titlul de „ajutor financiar”
Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură, a primit sute de mii de dolari de la Fundația Ion Rațiu. Suma, sub titlul de „ajutor financiar”

Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură, a primit sute de mii de dolari de la Fundația Ion Rațiu. Suma, sub titlul de „ajutor financiar”

Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură la începutul anului, a primit suma de 310.000 de euro sub titlul de „ajutor financiar” de la Fundația Ion Rațiu, în 2021. La acel moment nu își pierduse definitiv statutul de judecător.

Camelia Bogdan a primit de la Fundația Ion Rațiu sute de mii de dolari în anii trecuți.

Ea nu își pierduse definitiv funcția de judecător în momentul în care a primit cei 310.000 ce dolari, ci era doar suspendată din magistratură.

Banii au fost primiți sub titlul de „ajutor financiar” pentru „finalizarea unui masterat în Business și Finance Law în mai 2022, George Washington University Law School”, potrivit declarației sale de avere.

De asemenea, fosta judecătoare a primit în 2021 pe lângă suma de 310.000 de dolari, alți zeci de mii de dolari pentru burse de studiu.

Sursa: Grupul de Investigații Politice

Camelia Bogdan a mai beneficiat de peste 75.000 dolari burse din Statele Unite, de 40.000 lei restituiri salariale și de alte sume de bani. Cu toate acestea, ea declară că nu are nici un fel de active financiare mai mari de 5.000 euro.

Fundația Ion Rațiu sponsor constant al fostei judecătoare

După cum se arată în declarațiile anterioare ale Cameliei Bogdan, ea a mai primit de la Fundația Rațiu 25.000 de dolari în 2019, 40.667 dolari în 2020. În total, între 2019 și 2021, Camelia Bogdan a primit de la fundația lui Nicolae Rațiu 375.500 de  dolari.

Președintele Fundației Rațiu este Nicolae Rațiu, un om de afaceri cu mari interese în România, potrivit Grupul de Investigații Politice.

Camelia Bogdan, exclusă din magistratură

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a menţinut la începutul lunii aprilie 2022, decizia din 2018 a Consiliului Superior al Magistraturii prin care judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură pentru abateri disciplinare. Ea a fost cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare.

Hotărârea a fost luată în baza unui raport al Inspecţiei Judiciare în care Camelia Bogdan era acuzată că nu a respectat dispoziţiile privind distribuirea aleatorie a cauzelor, pe vremea când era judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti, potrivit Hotnews.ro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: