Mai multe victime curajoase au vorbit despre abuzurile la care au fost supuse de către o călugăriță. Aceasta le-a abuzat sexual pe fetițele de care trebuia să aibă grijă. 

În 2015, o anchetă a poliției din Merseyside a descoperit că acea călugăriță a murit, dar dacă ar fi trăit, atunci aceasta ar fi fost pedepsită de lege. Fiind impulsionate de curajul altor victime, Bernadette Bocock (59 ani) și Linda Wilson (63 ani) au vorbit despre abuzurile la care au fost supuse de către aceeași călugăriță.

Surorile au fost îngrijite în casa Newstead pentru copii, pe Old Mill Lane, Wavertree și s-au aflat sub supravegherea călugăriței O'Brien. Cele două nu au raportat abuzurile până acum.

Bernadette a spus: „Vreau doar să știe că nu este singură și noi o credem.”

Bernadette, care trăiește acum în Anfield, își amintește de ziua în care a ajuns în acea casă și a trebuit să interacționeze cu cea care a fi trebuit să aibă grijă de ea. Situația s-a înrăutățit din ce în ce mai mult.

Bernadette a spus: „Când asistentul social era acolo, ele erau drăguțe cu noi. De la patru-cinci ani, ni se dădeau tot felul de sarcini. Dar la vârsta aceasta nu aveam cum să le fac bine, așa că, uitându-mă în urmă, am fost mereu stresată. Am fost puse să curățăm baia chiar din prima zi. Dacă nu o făceam bine, urma să fim chinuite.”

Confuză, Bernadette s-a temut să nu se comporte aiurea pentru că știa că ar fi fost pedepsită de călugărița O'Brien. Aceasta și-a continuat mărturisirea: „Ne bătea cu cureaua dacă greșeam. La un moment dat mă obișnuisem.”

Într-o zi, când Bernadette avea aproape șase ani, Bernadette a fost surprinsă când a jignit-o pe o colegă. Atunci a fost pedepsită și nu i s-a dat nici prânzul și nici cina. Până la urmă, abuzul a devenit sexual. Femeia a relatat că era agresată noaptea. La un moment dat, aceasta a observat-o pe călugăriță în tot felul de momente tandre cu o altă femeie. 

După această întreagă serie de abuzuri, Bernadette s- luptat cu anxietatea, depresia și problemele cu alcoolul. De asemenea, nici viața ei romantică nu a mai putut fi una normală.

Unele dintre cele mai durabile traume produse victimelor călugăriței O'Brien au provenit din abuzul verbal și psihologic.

Sora lui Bernadette, Linda, care locuiește acum în Wavertree, a descris cum a fost chinuită de călugăriță doar pentru că avea câteva kilograme în plus.

Ea a spus: „Eram un copil gras, deși nu știu cum pentru că nu am fost hrăniți așa cum ar fi trebuit. Călugărița Isobel mă obliga să port un corset pentru a merge la școală.”

Linda a povestit, de asemenea, cum a fost lovită de mai multe ori de cea în grija căreia se afla.

În urma acestor dezvăluiri, arhiepiscopia a cerut scuze public tuturor victimelor abuzurilor în care au fost implicați membri ai bisericii, conform Liverpoolecho.co.uk.