Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, la Mamaia că nu are nicio relevanță că Rudolf Giuliani a recunoscut că  afost plătit de o firmă de lobby pentru a transmite o scrisoare autorităților române. “Atâta vreme cât activitățile de lobby se desfășoară legal și activitățile de lobby sunt remunerate, nu, nu are nicio relevanță. Mai mult de atâta, firmele de lobby îmbrățișază o cauză care urmează să o susțină oficial dacă cred în ea ceea ce înseamnă că Rudolf Giuliani în prealabil s-a informat despre situația din România și a făcut acest demers în cunoștință de cauză”,  a răspuns Călin Popescu Tăriceanu pentru EVZ.

 

Liderul ALDE a subliniat că firmele, sau cei care fac lobby, fac această activitate dacă au convingerea că pledează pentru o cauza corectă și această activitate este și legiferată și acceptată fără rezerve în toate țările Uniunii Europene și în America. “Nu văd de ce la noi ar trebui să fie pusă într-o cheie negativă.”

 

 

Ori pentru Călin Popescu Tăriceanu “mai important decât această chestiune mi se pare esența mesajului lui Giuliani care este una foarte puternică și care semnalează gravele abuzuri din justiție, gravele abuzuri comise de DNA, conlucrarea nefirească, nesănătoasă, ilegală, anticonstituțională dintre SRI și DNA, justiție, parchete ;amd. Haideți să ne referim la lucrurile astea, cred că astea reprezintă esența problemei care trebuie să ne preocupe.”